Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Δύο γυναίκες στον Άρειο Πάγο



Γυναικεία υπόθεση πλέον η ηγεσία του Αρείου Πάγου καθώς για πρώτη φορά τόσο στη θέση της προέδρου όσο και συν θέση της εισαγγελέως ορίστηκαν δύο γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα η Ειρήνη Καλού είναι η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου ενώ η Δήμητρα Κοκοτίνη η νέα εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ποια είναι η Ειρήνη Καλού
Η κυρία Καλού είναι ένα πρόσωπο που χαίρει της εκτίμησης των συναδέλφων της, με νομική κατάρτιση που έχει στο παρελθόν χειριστεί σοβαρές υποθέσεις.Η κυρία Καλού γεννήθηκε το 1954, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 και προήχθη στο βαθμό του αρεοπαγίτη, επίσης, τον Ιανουάριο του 2014 και στο βαθμό της αντιπροέδρου τον Οκτώβριο του 2018.

Ποια είναι η Δήμητρα Κοκοτίνη
Η κυρία Κοκοτίνη είναι μία δυναμική δικαστική λειτουργός, γεννήθηκε το 1954 και εάν επιλεγεί από το υπουργικό συμβούλιο έχει μπροστά της διετή θητεία.

Πρόσφατα η κυρία Κοκοτίνη προήδρευσε στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που έκρινε το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το σκεπτικό των αποφάσεων που εξήγησε ο Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός, κατά την εισήγησή του, νωρίτερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο τόνισε πως η διαδικασία ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, που είναι και θεσμικά έγκυρη και επιβεβλημένη, είχε ξεκινήσει ήδη όπως ο νόμος ορίζει πολύ πριν τις ευρωεκλογές, μέσα από τη διαδικασία προεπιλογής από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. «Σε αυτήν συμμετείχαν όλα τα κόμματα, εκφράζοντας μάλιστα και τις προτιμήσεις τους», τόνισε.