Λίγο έλειψε ένα λάθος στο ΑΤΜ να κοστίσει σε ένα συνταξιούχο από την Κάρπαθο όλη του τη σύνταξη, καθώς το πρωί της περασμένης Τετάρτης έκανε ανάληψη 900 ευρώ, αλλά ξέχασε να πάρει τα χρήματα από τη θυρίδα.

Για καλή του τύχη, στο συγκεκριμένο μηχάνημα, βρέθηκαν για ανάληψη, δύο γυναίκες, οι οποίες σύμφωνα με δημοσίευμα της rodiaki.gr, βρήκαν έκπληκτες τα χρήματα. Οι δύο γυναίκες είδαν ότι δεν υπήρχε κάποιος σε κοντινή απόσταση, ούτε απόδειξη ή κάρτα στο μηχάνημα.

Αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη παρέδωσαν το ποσό αυτό στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και αμέσως κινήθηκε η διαδικασία εντοπισμού του κατόχου.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κάρπαθο και ζήτησαν από τη διευθύντρια να τους βοηθήσει στην έρευνά τους. Ο συνταξιούχος στον οποίο άνηκαν τα χρήματα εντοπίστηκε και του παραδόθηκαν τα χρήματα από την αστυνομία, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε καταλάβει τι είχε γίνει.

Μιλώντας χθες το βράδυ στη “ΡΟΔΙΑΚΗ” η κ.  Άννα Παπανικολάου – Χατζηγεωργίου  η μία από τις δύο γυναίκες που βρήκαν και παρέδωσαν το ποσό, σημείωσε ότι έκανε το αυτονόητο. «Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκα να κρατήσω τα χρήματα αυτά. Αμέσως μόλις τα είδα να μπαινοβγαίνουν αυτόματα στο μηχάνημα από τη θυρίδα, πήγαμε, τα πήραμε και την ίδια στιγμή πήγαμε στην αστυνομία. Η χαρά μου ήταν διπλή όταν μας πληροφόρησαν σε ποιον ανήκουν τα χρήματα αυτά. Ήταν γνωστός μου ο άνθρωπος και χάρηκα πάρα πολύ».