Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δυναμικές συγκεντρώσεις σε Τρίπολη και Σπάρτη



Δυναμικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα από το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας στην κεντρική πλατεία Τρίπολης και από το ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού, ενώ πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις σε όγκο και παλμό έχουμε αυτή την ώρα σε εξέλιξη στην Σπάρτη.

Στην Τρίπολη οι συγκεντρώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με το σύνολο των καταστημάτων κλειστό, ομοίως και τα καφέ, ακόμα και τα περίπτερα έχουν βάλει λουκέτο. Οι απεργοί της πλατείας Πετρινού μετά την συγκέντρωση έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης με τρακτέρ να προπορεύονται.

Στην κεντρική πλατεία Τρίπολης υπήρχε πάγκος που μοίραζε καφέ και τσάι στους απεργούς, οι οποίοι μετά τις ομιλίες, με λεωφορεία που διέθεσε δωρεάν το ΚΤΕΛ Αρκαδίας, έχουν φτάσει στα διόδια Νεστάνης, μαζί με τα ταξί ενισχύοντας το αγροτικό μπλόκο, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Στην Σπάρτη περισσότερα από τετρακόσια τρακτέρ και πάρα πολλά αγροτικά αυτοκίνητα μπήκαν στην πόλη συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση και την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στο πάρκο του ΟΤΕ, όπου είχαν φτάσει και οι οδηγοί ταξί και φορτηγών, αλλά και οι υπόλοιποι απεργοί.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει γίνει στην πόλη με τα καταστήματα και τα καφέ κλειστά, ενώ μεγάλη για τα δεδομένα της περιοχής ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία.

Ουσιαστικά η Σπάρτη βρίσκεται σε κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ, δεν κινείται τίποτα από τα τρακτέρ και τα αγροτικά που έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με την πορεία αυτή την ώρα να ολοκληρώνεται.

Όσοι οδηγοί κινούνται προς την νότια Λακωνία, μετά την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της πόλης, ακολουθούν τον περιφερειακό δρόμο και βγαίνουν στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας συνεχίζοντας στην εθνική οδό Σπάρτης - Γυθείου.

Οι αγρότες θα μείνουν στο κέντρο της Σπάρτης και αργότερα το μεσημέρι, έχουν προγραμματίσει να καταλάβουν την γέφυρα του Ευρώτα αποκόπτοντας τη Σπάρτη και τη Λακωνία. Τέλος, να σημειώσουμε ότι έκλεισαν και τον παράδρομο στο Καλαμάκι και η Πελοπόννησος έχει κυριολεκτικά αποκοπεί από την Αττική.