Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δολοφονία στον Νέο Κόσμο: Συμβόλαιο θανάτου η εκτέλεση του Βέλγου;



Διασυνδέσεις και προστριβές με την Ιταλική Μαφία, αναζητούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, πίσω από την εκτέλεση-«συμβόλαιο» του 54χρονου Βέλγου υπηκόου, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στον Ν. Κόσμο.

Από τις πρώτες απαντήσεις της Ιντερπόλ για το παρελθόν του «Luigi», δεν προκύπτει να εκκρεμούν σε βάρος του διεθνή εντάλματα σύλληψης, ωστόσο συνεχίζεται η έρευνα μέσω των αστυνομικών συνδέσμων στο Βέλγιο όπου φαίνεται πως έμενε, παρότι είχε στενούς συγγενείς στην Ίμπιζα της Ισπανίας.

Μέσα στο σακίδιο πλάτης που είχε το θύμα, υπήρχαν κάποιες πιστωτικές κάρτες, ένα μπουφάν και ένα δεύτερο κινητό, πέρα από ένα ακόμη που είχε στην τσέπη του. Τα κινητά ήταν με τηλεφωνικούς αριθμούς του Βελγίου.

Σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, ο 54χρονος ήταν υπεύθυνος διοργάνωσης εκδηλώσεων και δημοσίων σχέσεων, ενώ άλλες τον ήθελαν να έχει σπουδάσει κτηνιατρική στη Λιέγη.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν πως πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου» και πιθανό στήσιμο εκτέλεσης του και εξετάζουν αν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε κυκλώματα λαθρεμπορίας ναρκωτικών ή τσιγάρων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το θύμα είχε έρθει στη χώρα μας στις 10 Ιουνίου, κάνοντας κράτηση σε ξενοδοχείο της οδού Καραγιώργη Σερβίας, με ανοικτή… ημερομηνία αναχώρησης, ενώ πλήρωνε την διαμονή του κάθε δύο ημέρες. Στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως ο 54χρονος είχε έρθει στην Ελλάδα για κάποια «συναλλαγή», ή ήταν ένα στημένο ταξίδι δολοφονίας από τους εκτελεστές.

Ο 54χρονος είχε βρεθεί νεκρός, λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής, σε αλσύλλιο, στην οδό Φανοσθένους 14, στις εργατικές κατοικίες του Νέου Κόσμου.

Σύμφωνα με καταθέσεις υπαλλήλων του ξενοδοχείου, ο 54χρονος είχε μία φυσιολογική συμπεριφορά σαν «τυπικός τουρίστας», χωρίς κάτι να έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον τους. Στο δωμάτιό του υπήρχαν κάποια χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες μαζί με τα κινητά του τηλέφωνα, οι μπαταρίες των οποίων είχαν αδειάσει, έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, με στόχο να γίνει κάποια ανάσυρση δεδομένων, όπως κλήσεις, sms και emails, προκειμένου να εντοπιστούν ύποπτες επαφές του.