Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Διοικητής Δίωξης Ναρκωτικών: Κόμβος μεταφοράς η Ελλάδα


Ο εντοπισμός φορτίων με ναρκωτικά αποκάλυψε ένα δαιδαλώδες κύκλωμα διακίνησης ουσιών. Υπενθυμίζεται ότι περισσότερα από 300 κιλά κοκαΐνης εντόπισαν τις προηγούμενες ημέρες, σε δύο διαδοχικές επιχειρήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών καταφέρνοντας ένα ισχυρό χτύπημα στα ναρκοκαρτέλ που δρουν και στη χώρα μας.
 

Ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Σπύρος Τσαρδάκας, μιλώντας στην ΕΡΤ περιέγραψε το δρομολόγιο του θανάτου και τον τρόπο δράσης των εμπόρων.

«Επειδή η χώρα μας λόγω της γεωγραφικής θέσης είναι χώρα τράνζιτ, τώρα ναρκωτικά πηγαίνουν στις χώρες πλησίον σε εμάς είτε στην Τουρκία είτε όταν δεν υπάρχουν πράγματα, ναρκωτικά δηλαδή στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, μεταφέρονται από εδώ οδικώς στις χώρες αυτές» είπε.

«Αυτήν την στιγμή η τιμή της κοκαΐνης στην Ελλάδα αν θα έβγαινε ένα κιλό να πουληθεί όπως είναι στην χονδρική που λέμε είναι 25 με 27 χιλιάδες ευρώ το κιλό, σίγουρα αν θα έμενε εδώ θα υπήρξε νόθευση, σίγουρα το ένα κιλό θα γινόταν τρία» πρόσθεσε.

Ο εγκέφαλος της οργάνωσης, 48χρονος από την Αλβανία είχε κατηγορηθεί το 2017 ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που παρασκεύαζε Captagon, γνωστά ως χάπια των τζιχαντιστών σε κρυφό εργαστήριο στη Νέα Πέραμo.

Βασικό μέλος του κυκλώματος και ένας 64χρονος Έλληνας, γνωστός στις αμερικανικές αρχές ως «Pablo». Φέρεται να ήταν ο άνθρωπος του καρτέλ στη Λατινική Αμερική ενώ είχε συλληφθεί το 2012 στην Κόστα Ρίκα για τρομοκρατία.

Επί μήνες το κύκλωμα βρισκόταν υπό παρακολούθηση. Οι υπηρεσίες που συμμετείχαν είχαν καταφέρει να βάλουν μέσα έναν μυστικό πράκτορα που έπαιξε καταλυτικό ρόλο, έχοντας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες για το στίγμα του φορτίου και τη σύλληψη των ναρκέμπορων.

Πηγή: Reporter.gr