Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 -

Δημοσκόπηση: Χαμηλότερα από τον Μάη του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑΜια ακόμη δημοσκόπηση καταγράφει την τεράστια διαφορά στην πρόθεση ψήφου μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η νέα δημοσκόπηση τοποθετεί την διαφορά στις 14,6 μονάδες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να επιστρέφει σε ποσοστά μικρότερα ακόμα και από εκείνα του Μαΐου του 2012.
Στην δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 28,1%, ενώ έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό μόλις 13,5%. Το ποσοστό του είναι μικρότερο από το 16% που είχε καταγράψει στις εκλογές του Μαΐου του 2012 και που μεγάλωσε απότομα τον επόμενο μήνα, φτάνοντας το 26%.

Στην ίδια δημοσκόπηση το ΚΚΕ βρίσκεται τρίτο κόμμα με 6,4% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,3%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,4%. Ακολουθούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα που φαίνεται να παλεύουν για την παραμονή τους στο κοινοβούλιο. Η Ένωση Κεντρώων καταγράφει 2,7%, ενώ Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται μόλις στο 2,1%.