Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Δήμος Ελληνικού: Κίνδυνος για την δημόσια υγεία ο προσφυγικός καταυλισμός στο παλιό αεροδρόμιο



Για εικόνες ντροπής και άθλιες συνθήκες υγιεινής στον καταυλισμό του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό κάνει λόγο ο Δήμος της περιοχής, παραθέτοντας εικόνες από την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εγκατάσταση. 

«Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος ενώ απορούμε πώς αφήνουν εκτεθειμένα μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους σε αυτές τις άθλιες συνθήκες εδώ και ένα χρόνο τώρα. Άμεσα πρέπει να οδηγηθούν σε αξιοπρεπής χώρους διαβίωσης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ αναφέρεται ότι ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζεύει μόνος του τα σκουπίδια στους εξωτερικούς χώρους.

Ο Δήμος απευθύνει έκκληση τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, τον αρμόδιο υπουργό Υγείας και τις εισαγγελικές αρχές της χώρας να μεταβούν την στο παλαιό  αεροδρόμιο και στα υπόγεια της αίθουσα αναχωρήσεων και να διαπιστώσουν αν ισχύουν ή όχι οι εικόνες ντροπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

«Οι εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στις συνθήκες υγιεινής στον καταυλισμό του πρ. Αεροδρομίου στο Ελληνικό, αποτελούν ντροπή για την Ελληνική κοινωνία. Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εδώ και πολλούς μήνες είχε προειδοποιήσει για τις άθλιες συνθήκες διαμονής αλλά “φωνή βοώντος εν τη ερήμω” από τους αρμόδιους φορείς. 

Να σημειωθεί πως ο Δήμος μόνος του αποκλειστικά μαζεύει τα σκουπίδια στους εξωτερικούς χώρους αλλά εσωτερικά στην αίθουσα αναχωρήσεων δεν έχει καμία απολύτως παρέμβαση.

Ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία είναι μεγάλος ενώ απορούμε πως αφήνουν εκτεθειμένα μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους σε αυτές τις άθλιες συνθήκες εδώ και ένα χρόνο τώρα. Άμεσα πρέπει να οδηγηθούν σε αξιοπρεπής χώρους διαβίωσης.

Καλούμε άμεσα τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ , τον αρμόδιο Υπουργό και τις εισαγγελικές αρχές της χώρας να κατέβουν στο αεροδρόμιο και στα υπόγεια της αίθουσα αναχωρήσεων  και να διαπιστώσουν αν ισχύουν ή όχι οι εικόνες ντροπής του δημοσιογραφικού ρεπορτάζ. Η ανοχή τελείωσε».