Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δικάζονται οι Βρετανοί στρατιώτες για τον άγριο ξυλοδαρμό Χανιώτη



Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων οδηγούνται σήμερα οι δύο Βρετανοί στρατιώτες, που ξυλοκόπησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έναν 30χρονο Χανιώτη στο κέντρο των Χανίων χωρίς λόγο και αφορμή.

Την ίδια ώρα με εμφανή τα σημάδια που του άφησε στο πρόσωπο και το σώμα του η αναίτια επίθεση των δύο στρατιωτών, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ο 30χρονος Χανιώτης, ο οποίος ακόμη δε μπορεί να πιστέψει τον τρόμο που έζησε μπροστά στα μάτια της συζύγου του και ενός φίλου του.

Μάλιστα υπέστη συντριπτικό κάταγμα στη μύτη, ενώ έχει μώλωπες σε όλο του το σώμα. 

Στο μεταξύ σε βάρος των Βρετανών στρατιωτών, που βρίσκονται στα Χανιά, στο πλαίσιο μεγάλης αεροναυτικής άσκησης, που πραγματοποιείται στη ναυτική βάση της Σούδας, έχει ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος δέχθηκε την επίθεση από την παρέα των Βρετανών το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του από το κέντρο της πόλης για να επιστρέψει στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγο του και ένα φίλο του.

Τότε οι δύο εκ των τεσσάρων Βρετανών, έχοντας προφανώς καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον στο πρόσωπο και σε όλο το σώμα.