Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Διαξιφισμοί αστυνομίας-ΑΠΘ για τους βανδαλισμούς στη Θεολογική



Η αστυνομία απάντησε στη διάψευση της Πρυτανείας του ΑΠΘ δίνοντας συνέχεια κόντρα που έχει ξεσπάσει για τις καταστροφές στη Θεολογική Σχολή.
Απάντηση στην ανακοίνωση του ΑΠΘ για τα επεισόδια στη Θεολογική Σχολή δίνουν πηγές από το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, αφενός το έγγραφο του ΑΠΘ ενημέρωνε για την κατάληψη, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί κακουργηματική πράξη για να παρέμβει η αστυνομία και όταν το βράδυ διαπιστώθηκε από τους ίδιους τους αστυνομικούς ότι τελούνται κακουργηματικές πράξεις, για τις οποίες η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε από την Πρυτανεία, επενέβησαν τα ΜΑΤ.

Σημειώνεται ότι το ΑΠΘ με την ανακοίνωση που εξέδωσε διέψευσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο σε χθεσινή ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές, μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του Α.Π.Θ.».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση το Αριστοτέλειο τονίζει πως «πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της».

Χθες το βράδυ η αστυνομία σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει σημείωνε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο χώρο του Α.Π.Θ. αμέσως μόλις διαπίστωσαν να διαπράττονται αδικήματα που δικαιολογούν τέτοια παρέμβαση και ότι παρέμειναν στον χώρο πέραν της μίας ώρας, συνεπικουρώντας παράλληλα το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.