Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ΑΠΘ



ΑΠΘ: Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο τμήμα Γεωπονίας και έριξαν μπογιές

Σήμερα γύρω στις 10:00 το πρωί σημειώθηκαν επεισόδια στο Γεωπονικό τμήμα του ΑΠΘ, όταν τρία άτομα εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν στην πρυτανεία, πέταξαν μπογιές και προκάλεσαν φθορές.



Θεσσαλονίκη: Αναβολή πήρε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ

Η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η οποία έγινε στις 16 Μαρτίου, πήρε αναβολή για τις 26 Νοεμβρίου.



Φοιτητές του ΑΠΘ ανακάλυψαν κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα στους Φιλίππους

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, ολοκληρώθηκε η ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιεί η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) στους Φιλίππους, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακαλύφθηκε κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα.



Εισαγγελική έρευνα μετά το δημοσίευμα για «πυρηνικό ριφιφί στο ΑΠΘ» – Τι λένε οι πρυτανικές αρχές

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε ο εισαγγελέας για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» περί «απόπειρας επίθεσης, με αλυσοπρίονο, από κουκουλοφόρους στον υπόγειο χώρο της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ όπου βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας για να καταλάβουν πάλι τη Βιολογική Σχολή του Ιδρύματος».



Συγκίνηση στο ΑΠΘ για τη μητέρα της Αγάπης που σκοτώθηκε στα Τέμπη

«Ράγισαν καρδιές» στην αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ μετά την ομιλία της Ελένης Βασάρα, μητέρα της Αγάπης Τσακλίδου, η οποία σκοτώθηκε στο έγκλημα στα Τέμπη.



ΑΠΘ: Προκαταρκτική έρευνα για την κατάληψη στο τμήμα Γεωλογίας

Προκαταρκτική έρευνα διεξάγεται για την κατάληψη στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Προηγήθηκε ανώνυμη αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που προκάλεσε την ποινική έρευνα. Τα αδικήματα που εξετάζονται είναι αυτά της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.