Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Διάσωση 64 προσφύγων και παράτυπων μεταναστών από την ελληνική συνοριοφυλακή στον Έβρο



Με μια πετυχημένη επιχείρηση σήμερα το μεσημέρι, η ελληνική συνοριοφυλακή στον Έβρο, διέσωσε εξήντα τέσσερις πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά, προερχόμενους από την Τουρκία, που είχαν εγκλωβιστεί καταμεσής της κοίτης του ποταμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ οι διακινητές προσπάθησαν να τους περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο τους αποβίβασαν τα ξημερώματα σε νησίδα στη μέση του ποταμού στο ύψος του χωριού Φυλακτό Σουφλίου και τους εγκατέλειψαν εκεί.

Ενώπιον του κινδύνου να εγκλωβιστούν και να παρασυρθούν από πιθανό “φούσκωμα” των νερών ειδοποίησαν μέσω κινητών τηλεφώνων το διεθνής τηλεφωνικό κέντρο έκτακτης ανάγκης, στον τριψήφιο αριθμό “112” που με την σειρά του ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές.
Άντρες της συνοριοφυλακής με πλωτά μέσα προσέγγισαν τη νησίδα, παρέλαβαν τους εξαντλημένους μετανάστες και πρόσφυγες και τους αποβίβασαν στην ελληνική όχθη. Εκεί τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με προοπτική να διασκορπιστούν σε κέντρα φιλοξενίας, στη βάση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Από την ΕΛ.ΑΣ αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.