Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

17 °C

Σήμερα, 27. Οκτωβρίου 2021

Διαφθορά: διέγραψαν πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ γνωστού κοσμηματοπώληΠρόστιμο περίπου 2 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλλει το ΣΔΟΕ σε γνωστό κοσμηματοπώλη για την πώληση πανάκριβων ρολογιών με εικονικά τιμολόγια, φέρεται να διεγράφη από μέλη φορολογικής αρχής, όπως προέκυψε από την έρευνα των Εισαγγελέων κατά της διαφθοράς.
Οι εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Γιάννη Σέβη, μετά από εντολή της Εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Ράικου, μετά το τέλος της προκαταρκτικής έρευνας άσκησαν ποινική δίωξη για απιστία από την οποία προέκυψε βλάβη του Δημοσίου, σε βάρος του προέδρου και δύο εκ των μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων του άρθρου 70Α του Νόμου 2238\1994.
Για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική απιστία διώκεται ο εκπρόσωπος των δύο επιχειρήσεων κοσμημάτων και ωρολογίων.
Με βάση τις εκθέσεις που συντάχθηκαν από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ στις δύο επιχειρήσεις του κοσμηματοπώλη, καταλογίστηκε ότι πουλούσαν ρολόγια τα οποία εμφάνιζαν ως αγοραστές πρόσωπα του εξωτερικού, και έτσι εκ του νόμου είχαν δικαίωμα να μην πληρώνουν ΦΠΑ. Μάλιστα, φέρονται, σύμφωνα με τους ελέγχους, να έβαζαν στις αποδείξεις πώλησης πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τελωνειακής αρχής ώστε να φαίνεται ότι τα ρολόγια εξήχθησαν στο εξωτερικό.
Η υπόθεση ανατέθηκε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Βασιλική Μπράτη, ενώπιον της οποίας θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι.