Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Δέσμευση για συνέχιση οικονομικής συνεργασίας Κίνας - Ταϊλάνδης



Η Κίνα και η Ταϊλάνδη έχουν σχέσεις στενής και φιλικής γειτονίας και είναι αξιόπιστοι εταίροι, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Ζανγκ Γκαολί, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ταϊλανδό αναπληρωτή πρωθυπουργό, Σομκίντ Τζιατουσριπίτακ, στο Πεκίνο.

Ο Ζανγκ εξήρε τα απτά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί χάρη στη διμερή χρήσιμη συνεργασία, σημειώνοντας ότι η Κίνα είναι έτοιμη να εργασθεί με την Ταϊλάνδη για να ενισχυθεί η αμοιβαία κατανόηση και η στήριξη σε μεγάλα ζητήματα που απασχολούν αμοιβαία τις δύο χώρες.

Οι δύο πλευρές, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, πρέπει να εμβαθύνουν τη συνεργασία στους τομείς των σιδηροδρόμων, της οικονομίας, του εμπορίου και τις ανταλλαγές πολιτών, καθώς και να ενισχύσουν τον συντονισμό τους για τις περιφερειακές και διεθνείς υποθέσεις, δίνοντας ώθηση σε μεγαλύτερη ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Ο Σομκίντ δήλωσε ότι η Ταϊλάνδη αποδίδει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με την Κίνα και πιστεύει σταθερά ότι η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας θα συνεχισθεί για να καθοδηγεί την ανάπτυξη της οικονομίας της ευρύτερης περιφέρειας και να συμβάλει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. Η Ταϊλάνδη ελπίζει να εμβαθύνει τη συνεργασία με την Κίνα στους τομείς των σιδηροδρόμων και της ψηφιακής οικονομίας.