Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Δεν ξεχνάμε τα αγγελούδια που "έφυγαν": 18 μέρες πέρασαν από τη στιγμή που η δολοφονική πυρκαγιά τα πήρε από τη γη και τα ανέβασε στον ουρανό



Οι μέρες πέρασαν, περνούν και ο καιρός θα φύγει, αλλά οι μνήμες αυτή τη φορά φαίνεται να είναι εκδικητικές προς όλους μας...

Η φονική πυρκαγιά δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσα σπίτια έκλεισε, πόσες μάνες μαυροφόρεσε, πόσες οικογένειες ορφάνεψε...

Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε τα θύματα της πυρκαγιάς, μήπως και καταφέρουμε και απαιτήσουμε προς όλους και από τους ίδιους τους εαυτούς μας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι στην κοινωνία...

Τραγικό επίλογος για τα δίδυμα κοριτσάκια

Τραγικός ήταν ο επίλογος στην προσπάθεια ανεύρεσης των δίδυμων 9χρονων κοριτσιών Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου η ιστορία των οποίων συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Όπως προέκυψε από τις ταυτοποιήσεις DNA τα άτυχα κοριτσάκια, όπως και οι παππούδες τους ήταν μεταξύ των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Το αυτοκίνητο του παππού των κοριτσιών είχε βρεθεί καμμένο έξω από το οικόπεδο όπου είχαν βρει φρικτό τέλος αγκαλιασμένοι μέσα στις φλόγες συνολικά 26 άνθρωποι, οι οποίοι είχαν συναντήσει εκεί αδιέξοδο στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη θάλασσα για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Για την εξεύρεση τους είχε εκδοθεί και Amber Alert από το Χαμόγελο του Παιδιού. Οι σοροί των κοριτσιών ταυτοποιήθηκαν, όπως επιβεβαίωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης που είχε αναλάβει το έργο της αναζήτησής τους.

Τα δίδυμα κορίτσια, μαζί με τη γιαγιά και τον παππού τους, βρέθηκαν αγκαλιασμένα στο χωράφι στο Μάτι, όπου εντοπίστηκαν νεκροί οι 26 άνθρωποι.

Στο Εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κλήθηκαν οι γονείς των διδύμων για να δώσουν πρόσθετο γενετικό υλικό.

Το ζευγάρι προσκόμισε και προσωπικά αντικείμενα των παιδιών τους προκειμένου να γίνει διασταύρωση με το DNA θυμάτων που βρίσκοντααν ήδη στο νεκροτομείο.

Τα κορίτσια παραθέριζαν με τους παππούδες τους στην Ανατολική Αττική και από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά αγνοούνταν.

Ο πατέρας τους Γιάννης Φιλιππόπουλος νόμισε ότι τα αναγνώρισε σε πλάνο τηλεοπτικού σταθμού από σκάφος που μετέφερε διασωθέντες στο λιμάνι της Ραφήνας και ζήτησε βοήθεια από όποιον γνώριζε κάτι να δώσει πληροφορίες για την τύχη τους. Σύντομα διευκρινίστηκε, όμως, ότι τα κορίτσια στο σκάφος δεν ήταν τα δίδυμα και έκτοτε άρχισε η προσπάθεια εντοπισμού τους.

Η ιστορία των δίδυμων 9χρονων κοριτσιών Φιλιππόπουλου προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση. Δυστυχώς, όμως τα δύο κορίτσια ήταν νεκρά.

Η 13χρονη αθλήτρια και ο αδελφός της

Ο αθλητικός και όχι μόνο κόσμος θρήνησε και θρηνεί την απώλεια της μικρής Εβίτας Φύτρου. Η 13χρονη πρώην αθλήτρια στο ποδηλατικό τμήμα της ΑΕΚ που είχε πάρει μεταγραφή για τον Κρόνο Νίκαιας.

Ήταν το κορίτσι που πήδηξε στη θάλασσα από το οικόπεδο στο Μάτι για να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα, αλλά βρήκε τραγικό θάνατο, πέφτοντας πάνω στα βράχια. 

Ήταν στο χώρο όπου χάθηκαν πολλοί συνάνθρωποί μας, ήλπιζε σ’ ένα θαύμα, βλέποντας τη θάλασσα από ψηλά, αλλά χάθηκε..

Αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό και είχε πολλά χρυσά μετάλλια, αλλά δυστυχώς η μοίρα της επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι. Οι φίλοι της από τον αθλητισμό και διάφοροι αθλητικοί σύλλογοι την αποχαιρετούν.

Το δικό της δράμα ζει και η μητέρα της, η οποία στον ίδιο χώρο έχασε τον 54χρονο σύζυγο της Γρηγόρη και το 11χρονο γιου της Αντρέα Φύτρου. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τον πόνο της.

Ο Αντρέ Σιμόες, ο άσος της ΑΕΚ αποχαιρέτησε την μικρή Εβίτα Φύτρου. 

Η φωτογραφία της μικρής κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ο αρχηγός της Ένωσης, Αντρέ Σιμόες, θέλησε να της πει το δικό του αντίο, μέσω ανάρτησης στο instagram.

Η οικογενειακή τραγωδία με το εξάμηνο βρέφος που έφυγε τόσο νωρίς

Η τραγωδία όμως δεν έχει τέλος. Ενα από τα θύματα των φονικών πυρκαγιών που κατέκαψαν την Αττική ήταν ένα βρέφος 6 μηνών!

Οι γονείς του νεογέννητου, άφησαν το σπίτι τους στο Μάτι και βρέθηκαν στην παραλία.

Εκεί τους περισυνέλλεξε σκάφος, τους αποβίβασε σε ασφαλές μέρος, ωστόσο το άτυχο νεογέννητο παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών μετά από λίγη ώρα κατέληξε...

Το δράμα όμως δεν είχε τελειώσει εκεί...

Η μητέρα του βρέφους νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού και δυστυχώς κατέληξε και εκείνη.

Η 35χρονη, ήταν η γυναίκα του πυροσβέστη που βρέθηκε στην περιοχή για να βοηθήσει χωρίς να γνωρίζει τον θάνατο του παιδιού του...

Μητέρα και βρέφος ήταν η οικογένεια πυροσβέστη. Ο πατέρας, όταν δόθηκε η εντολή για επιφυλακή, άφησε την οικογένειά του για να πάει για υπηρεσία.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως το παιδί του θα πέθαινε στη φωτιά, και ότι λίγες μέρες αργότερα θα κατέληγε στο νοσοκομείο και η μητέρα του...Στα νοσοκομεία παραμένουν 40 εγκαυματίες - τραυματίες, από τους οποίους 9 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται στο Παίδων Αγία Σοφία.