Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις - Νικολάι: "Ο πατέρας της Άννυ μου είπε ότι έβραζε κοτόπουλο για το σκυλάκι..."



Ψύχραιμος στην απολογία του ο συγκατηγορούμενος στο στυγερό έγκλημα τα έριξε όλα στον πατέρα της 4χρονης- «Δεν ήμουν στο διαμέρισμα όταν έγινε ό,τι έγινε», ισχυρίστηκε...

Την δική του εκδοχή - εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του πατέρα της 4χρονης, Στανισλάβ Μπακατσίεφ- για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η φρικτή δολοφονία της Άννυ - «της μικρής πριγκήπισσας», όπως την αποκάλεσε - παρουσιάσε στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο έτερος βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης Ναζίφ Αχμεντόφ (Νικολάι). 

Ο νεαρός άνδρας κατηγορείται ότι μαζί με τον πατέρα της 4χρονης Στανισλάβ Μπακατζίεβ, δολοφόνησαν και τεμάχισαν την Άννυ, το Πάσχα του 2015, πετώντας στη συνέχεια τα μέλη της στα σκουπίδια.

Στην απολογία του ο Ναζίφ Αχμέντοφ ανέφερε πως δεν έχει καμία εμπλοκή στη δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής και πως όσα είπε για εκείνον ο πατέρας της Άννυ στην απολογία του, είναι όλα ψέματα. «Δεν ξέρετε με τι άνθρωπο έχετε να κανετε», είπε σε δικαστές και ενόρκους ο κατηγορούμενος, ο οποίος καθ´ όλη τη διάκεια της απολογίας με χαρακτηριστική ψυχραιμία έβγαζε τον εαυτό του εξώ από το «κάδρο» του χρονικου πλαισίου, κατα το οποίο ο Στανισλάβ Μπακατζίεβ έχει αναφέρει ότι τεμάχιζε την κόρη του, μέσα στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα.

«Είναι όλα ψέματα» ανέφερε ο κατηγορούμενος απαντώντας στις ερωτήσεις του πρόεδρου της έδρας για τους λόγους τους οποίους ο πατέρας της Άννυ είπε στην απολογία του ότι εκείνος (ο Νικολάι) του πρότεινε να τεμαχίσει την μικρή, όταν πια κατά τους ισχυρισμούς του, την βρήκε νεκρή στο κρεβάτι της, το πρώι της Μεγάλης Πέμπτης, του 2015.

«Βρήκα το παιδί νεκρό στο κρεβάτι του, μπήκε στο δωμάτιο και ο Νικολάι και μου είπε ότι θα μπλέξω γιατί έπαιρνα νακρωτικά, μου είπε να την τεμαχίσω και να την εξαφανίσω», είχε αναφέρει ο Σάββας στο δικαστήριο κατά την απολογία του. «Την τεμάχιζα δύο με τρεις ημέρες, μετά ανακάταψα τα μέλη της με χαλασμένο φαγητό και τα πέταξα, ο Νικολάι πέταξε δυο σακούλες με μέλη του παιδιου», έχει υποστηρίξει ο πατέρας της Άννυ.

Τώρα, «κόντρα» στους ισχυρισμούς του Σάββα, στην απολογία του ο Νικολάι ανέφερε πως το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης πράγματι βρίσκονταν στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, πλην όμως δεν είδε τον Σάββα ούτε την κόρη του, διότι το δωμάτιό τους ήταν - όπως είπε - κλειδωμένο. 

«Ξύπνησα για να πάω στη δουλεια, πήγα να μπω στο δωμάτιο της μικρής και του Σάββα, τσαντίστηκα όταν είδα ήταν κλειδωμένα». 

Πολύ αργότερα και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Νικολάι, ο Σάββας κλήθηκε από το δικαστήριο να πει αν θέλει να πει κάτι συμπληρωματικα. Ο πατέρας της Άννυ χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα είπε ο Νικολάι. «Δεν κλειδώνονταν ποτέ το σάλονι (σ.σ. είναι το δωμάτιο όπου κοιμόταν ο Σάββας με τη μικρή)» είπε ο πατέρας της 'Αννυ και τον ισχυρισμό του αυτό επιβεβαίωσε στο δικαστήριο και η μητέρα της 4χρονης: «Δεν μας είχαν δώσει κλειδί για αυτό το δωμάτιο», είπε η Δημητρίνα Μπορίσοβα.

Πάντως, ο Νικολάι κατά την απολογία του, απαντώντας στις συνεχείς ερωτήσεις μελών της έδρας γιατί ο Σάββας να τον εμπλέξει στην υπόθεση και μάλιστα κατά το διάστημα που ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν διέμενε στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα, έδωσε τουλάχιστον δυο διαφορετικές εκδοχές.

Την πρώτη φορά είπε ότι ο Σάββας τα έκανε όλα από «εκδικητικότητα» επειδή «αν δεν ήμουν εγώ να μιλήσω αυτό το άτομο δεν θα δικάζονταν τώρα» και τη δεύτερη φορά απάντησε: «Δεν μπορώ να ξέρω, εγώ λέω ότι δεν είδα το Σάββα να κάνει κάτι, τώρα εκείνος γιατί λέει αυτά για μένα δεν ξέρω...».

«Δεν μισώ το Σάββα, πίστευα ότι εδώ μπροστά σας θα πει την αλήθεια» είπε ο Νικολάι για τον συγκατηγορούμενό του. «Αυτή είναι η δίκη μου ανατροφή, θα κριθεί από τον Θεό». συμπλήρωσε. «Δεν ρωτήσατε τον Σάββα γιατί σας κατηγορεί;» ρώτησε ένορκος τον κατηγορούμενο. «Τον ρώτησα και μου είπε ότι έτσι τον έχει συμβουλέψει ο δικηγόρος του», απάντησε ο Νικολάι....

«Τι μου είπε ο Σάββας»

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος μετά από επίμονες προτροπές του προέδρου της έδρας μίλησε για τα όσα του μετέφερε - όπως είπε - ο πατέρας της Άννυ, αφού πια είχε τεμαχίσει την κόρη του. Στο σημείο αυτό, η μητέρα της Άννυ, που επίσης είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση, ζήτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα, μη μπορώντας να ακούσει τις περιγραφές.

Είπε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος: «Τρίτη ή Τετάρτη βράδυ μετά το Πάσχα αρχίσαμε μια κουβέντα με τον Σάββα. Εγώ άρχισα να του λεώ ότι δεν είχα δουλειά και τότε μου είπε ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα. "Εσυ δεν ξέρεις τι έχει συμβεί στο παιδί" μου είπε. Τον ρώτησα τι συνέβη και τότε μου είπε ότι πήραν την μητέρα του στο ψυχιατρείο, επειδή ενώ κρατούσε την Άννυ στο σπίτι της, το παιδί έφυγε. Νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα. Μου είπε ότι το παιδί χάθηκε..... Μετά από δέκα λεπτά μου είπε ότι το παιδί έχει φύγει από αυτό το σπίτι. Του είπα να μην με κοροϊδεύει και να μου πει τι έγινε και πότε. Μου είπε: "Τότε, όταν εσύ πήγες στη δουλειά...Αν εσύ δεν είχες φύγει τίποτα δεν θα γινόταν". Πήγα να δω αν τα παπούτσια του παιδιού ήταν στο σπίτι, δεν ήταν. Τον ρώτησα ξανά τι έγινε; Πως έφυγε το παιδί και πως άνοιξε την πόρτα. Μετά από δέκα λεπτά μου είπε: "Εσύ κατάλαβες ότι σου λέω ψέμματα;". Τότε μου είπε ότι το παιδί δεν υπάρχει πια και πως δεν θα γυρίσει ποτέ.. Μετά είπε ότι: "Ήρθε ο Θεός και πήρε το παιδί", ότι ένα πρωί καθώς ξύπνησε βρήκε το παιδί με μελανά χείλια, ήταν παγωμένο και ότι το έχει κρύψει και πως ποτέ κανένας δεν θα το βρει. Μου είπε ότι άφησε το παιδί σε μια κουβέρτα νεκρό για να σκεφτεί...»..

Πρόεδρος: Ρωτήσατε τι απέγινε; Τι έκανε με το σώμα του παιδιού;

Κατηγορούμενος: Μου είπε ότι είδε το παιδί νεκρό δίπλα του, ότι ήταν σίγουρος για αυτό. Ότι το τεμάχισε και κανείς δεν θα το βρει. 

Πρόεδρος: Σας είπε πόσο διήρκησε και με ποιο μέσο τεμάχισε το παιδί;

Κατηγορούμενος: Μου είπε ότι τέσσερις ημέρες το έκανε αυτό.

Πρόεδρος: Και δεν ανέφερε το χρονικό διάστημα; Πότε το έκανε;

Κατηγορούμενος: Όχι μου είπε εσύ δεν ήσουν εδώ και δεν ξέρεις τι έχει γίνει . Μου είπε ότι όλα έγιναν σε τέσσερις ημέρες αλλά όχι ημερομηνίες.,

Πρόεδρος: Σας είχε πει ποτέ η Άννυ ότι είχε κάποιο πρόβλημα με την υγεία της;

Κατηγορούμενος: Το παιδί ήταν υγιέστατο. Μόνο μια φορά μου είχε πει ότι την πονούσε το στομάχι της. Αυτό μου το είπε την Μεγάλη Τρίτη. Το είπα στον πατέρα της και αυτός μου είπε ότι θα πεινάει και πήραμε σουβλάκια....

Πρόεδρος: Τι έγινε μετά;

Κατηγορούμενος: Το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης πήγα στη Μ. Βόδα. Όταν ξάπλωσα άκουγα τον Σάββα να σπάει σε ένα πιατο πορσελάνης, τα ναρκωτικα με ένα μαχαίρι. Εκεί τα έβαζε. Την επόμενη ημερα Μ. Πέμπτη ξύπνη στις 10.

Πρόεδρος: Στο πιάτο αυτό θα μπορούσε να έχει πρόσβαση και η Άννυ;

Κατηγορούμενος: Θα μπορούσε.

Πρόεδρος: Τι έγινε μετά;

Κατηγορούμενος: Ξύπνησα, ντύθηκα και πήγα δουλειά. Προσπάθησα να μπω στο δωμάτιο του Σάββα να δω αν είχαν ξυπνήσει, ήταν κλειδωμένο. Νευρίασα γιατί ήθελα να μπω να βάλω άρωμα. Δεν τον είδα καθόλου.

Πρόεδρος: Ναι αλλά ακούτε τι είπε ο πρώτος κατηγορούμενος για εσας; Είναι ψέματα;

Κατηγορούμενος: Περιμένω πολύ καιρό αυτή τη στιγμή. Αν ήταν έστω και ένα χιλιοστό αλήθεια από αυτά που έχει πει ο Σάββας, θα σας το έλεγα. 

«Ψάχνω και εγώ την αλήθεια» 

Δεν ξέρω γιατί με εμπλέκει ο Σάββας

Ο κατηγορούμενος ανέφερε στο δικαστήριο ότι προσπαθεί να καταλάβει και εκείνος να καταβάλει τι έγινε σε αυτή την υπόθεση και τόνισε ότι δεν ξέρει γιατί ο Σάββας τον εμπλέκει στον τεμαχισμό της κόρης του. Και συνεχίζοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος περιέγραψε: «Πήγα στο σπίτι της Μ. Βόδα ξανά την Μ.Παρασκευή, δεν έμεινα ούτε πέντε λεπτά. Με πήρε ο Σάββας και μου ζήτησε να του πάω τσιγάρα».

Πρόεδρος: Όταν πήγατε στο σπίτι τι είδατε;

Κατηγορούμενος: Πήγα κατευείαν στην κουζίνα γιατί ήθελα να πιω νερό, του πέταξα τα τσιγάρα. Αριστερά από τον νεροχύτη είδα το γκαζακι στον πάγκο της κουζίνας. Είχε μια κατσαρόλα και το γκαζάκι ήταν σε λειτουργία...

Πρόεδρος: Δεν τον ρωτήσατε τι έβραζε; 

Κατηγορούμενος: Μου είπε ότι έφτιαχνε κοτοπούλο για το σκυλάκι. Μου έκανε εντύπωση η ώρα γι΄ αυτό τον ρώτησα.

Πρόεδρος: Είδατε αίμα;

Κατηγορούμενος: Όχι πουθενά, αν είχα δει θα σας το είχα αναφέρει.

Πρόεδρος: Είχατε την αίσθηση ότι είχε καθαριστεί ο χώρος;

Κατηγορούμενος: Δεν μου είχε κάνει κάτι εντυπωση.

Πρόεδρος: Σας ανέφερε κάτι για τον θάνατο ή τον τεμαχισμό της Άννυ, που όπως εδώ μας είπε ο ίδιος είχε ήδη ξεκινήσει τότε;

Κατηγορούμενος: Μόλις μπήκα τον ρώτησα που είναι η μικρή πριγκίπισσα και αυτός μου είπε ότι ήταν στην μητέρα του, ότι την πήρε για να την προσέχει.

Πρόεδρος: Δηλαδή ότι έχει πει ο πρώτος κατηγορούμενος (ο Σάββας) είναι ψέματα; 

Κατηγορούμενος: Ναι 100%.

Πρόεδρος:Ξαναπήγατε στο σπίτι;

Κατηγορούμενος: Το Μ. Σάββατο 11 με 11:30 το βράδυ, είχα πάει στα γενέθλια μιας φίλης μου και με πήρε ο Σάββας και μου είπε έλα σπίτι μου να βγούμε. Τελικά μείναμε στο σπίτι δυο ώρες, παίζαμε στο playstation στο δωμάτιο του Στανισλάβ. Δεν είδα στο σπίτι μια σταγόνα αίμα.

Πρόεδρος: Δεν είδατε διαμελισμένα μέλη;

Κατηγορούμενος: Διαμελισμένα μέλη δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου; 

Πρόεδρος: Την επόμενη ημέρα ξαναπήγατε στο σπίτι; 

Κατηγορουμένος: Ναι το βράδυ, παίξαμε playstation πάλι, πήγαμε σε κλαμπ ο Σάββας ήταν μια χαρά, δεν μου ανέφερε κάτι.

Πρόεδρος: Ο Σάββας είπε προανακριτικά ότι σας έδωσε κάποια σακούλα με μέλη με την κοιλιά του παιδιού να τα πετάξετε, το επιβεβαιώνετε;

Κατηγορούμενος: Τι να σας πω; Εναμιση χρόνο τώρα αυτός ο άνθρωπος κοροϊδεύει για τη μοίρα της κόρης του, εγώ τι να σας πω.....

Πρόεδρος: Είχατε δώσει ναρκωτικά στον Σάββα κατά του διάρκεια του τεμαχισμού της Άννυ, όπως εκείνος δήλωσε;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν ξέρω κάν πότε έγινε ο τεμαχισμός....Ποιός είμαι εγώ να του δώσω ναρκωτικά...

«Ο Σάββας ήταν καλό παιδί»

Νωρίτερα, στο δικαστήριο ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του διαμερισματος στο οποίο οι γονείς της Άννυ, είχαν βρει καφύγιο μετά τα γεγονότα. Ο ηλικωμένος άνδρας που είναι επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση, είπε ότι είχε συνευρεθεί ερωτικά με το Σάββα δυο φορές έναντι 20 ευρώ.

Είπε στην απολογία του: <Από 2011 γνωρίζω τον Στάνισλαβ από έναν φίλο μου που ήταν πελάτης του. Είχαμε συνερευθεί σεξουαλικά δύο φορές έναντι 20 ευρώ. Τους φιλοξένησα κάποια στιγμή στο σπίτι μου τον Ιούνιο του 2014 μαζί με Δημητρίνα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014. Τότε μαλώσαμε και έφυγαν.Οι σχέσεις μεταξύ τους ήταν ομαλές, κάποιες φορές τσακώνονταν το βράδυ λεκτικά. Ο Σάββας ήταν καλό παιδί, ήσυχος.Ξαναβρέθηκε με τον Σάββα Μεγάλη Δευτέρα. Ήρθε στο σπίτι με μικρή για να πιούμε καφέ.

Μου είπε ότι θα έφευγαν μόνιμα για Βουλγαρία και μου είπε ότι η Δημήτρινα ήταν στη Γερμανία και σε λίγες ημέρες θα έρθει. Μου πρότεινε να μου δώσει τον καναπέ. Μου είπε ότι θα έμπαινε σε κέντρο αποτοξίνωσης. Δεν είχε εικόνα τοξικομανή, χόρτο κάπνιζε.Μετά το Πάσχα - ήταν μπροστά και ο Νικολάι - μου έδωσε πλαστικές λεκάνες, δύο καρέκλες και δύο σκαμπό. Δεν έδειχνε αγχωμένος και ανήσυχος. 

Το σπίτι στη Μ. Βόδα, ήταν άδειο, έλειπαν όλα τα πράγματα. Είχα πάει τη Μεγάλη Εβδομάδα στο σπίτι, μάλλον Μεγάλη Τρίτη και μου είπε ότι το παιδάκι κοιμόταν>.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.