Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ



Δεμένα θα παραμείνουν και σήμερα τα πλοία λόγο της νέας  48ωρης απεργίας για σήμερα Τετάρτη και Πέμπτη που  αποφάσισε η ΠΝΟ.

Παράλληλα, αποφάσισε να μην εξαιρεθούν τα τρία πλοία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στον Πειραιά. Η κυβέρνηση είχε ζητήσει είτε να επιτραπεί ο απόπλους των πλοίων είτε, εναλλακτικά, να επιτραπεί να χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας στα νησιωτικά λιμάνια όπου βρίσκονται. Πρόκειται για τα πλοία «Βlue Star Πάτμος», «Ελεύθεριος Βενιζέλος» και «Τerra Jet» με τα οποία φτάνουν καθημερινά σχεδόν στον Πειραιά χιλιάδες πρόσφυγες.

Ο Θ. Δρίτσας καλεί σήμερα πρωί σε νέα συνάντηση την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία μετά την εξαγγελία συνέχισης της απεργίας

«Θεωρώ ιδιαίτερα αρνητική τη σημερινή εξέλιξη», αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας στον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά και στα μέλη της διοίκησής της, μετά την εξαγγελία της συνέχισης της απεργίας της.

«Μια νέα 48ωρη απεργία και μάλιστα, χωρίς καμία εξαίρεση», συνεχίζει ο υπουργός, «δυσκολεύει πάρα πολύ τα οξύτατα προβλήματα που έτσι και αλλιώς αντιμετωπίζουν όλα τα νησιά, αλλά και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Γνωρίζετε, ότι η κυβέρνηση κατανοεί τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των αιτημάτων, αλλά σ’ αυτή τη συγκυρία πιστεύω ότι πρέπει να εκτιμηθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση επιδιώκει θετικούς σχεδιασμούς και θετικές λύσεις μέσα σε ένα άκρως ασφυκτικό και αρνητικό πλαίσιο. Η ανάγκη συνεννόησης χωρίς υποστολή των διεκδικήσεων, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ άλλοτε. Υπάρχουν ανοικτά περιθώρια διαλόγου, που μπορούν να οδηγήσουν σε θετικές λύσεις», υπογραμμίζει.