Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 -

Δεκαετής κάθειρξη σε δραπέτη - Ξυλοκόπησε άγρια 67χρονο σε εστιατόριοΠοινή φυλάκισης 10 ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο στον 27χρονο για την υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστείας, μεταφοράς πυροβόλου όπλου και επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβη.

Ανακοινώνοντας την ποινή του το Δικαστήριο ανέφερε πως επιβλήθηκαν συντρέχουσες ποινές φυλάκισης με υψηλότερη αυτή των 10 ετών για την ληστεία.

Το Δικαστήριο ανέφερε πως επιβαρυντικά στοιχεία αποτέλεσε το γεγονός ότι ο 27χρονος μπήκε στο εστιατόριο του παραπονούμενου ηλικίας 65 ετών ενώ ήταν και πρόσφατα εγχειρισμένος , με άλλο πρόσωπο τον κτύπησαν βάναυσα του έσπασαν τη τεχνική οδοντοστοιχία και ακολούθως του έδεσαν τα πόδια και τα χέρια με κολλητική ταινία και τον εγκατέλειψαν αβοήθητο αφού πρώτα τον λήστεψαν.

Καθόλη την διάρκεια μάλιστα του επεισοδίου που διήρκεσε 30 λεπτά ο 27χρονος τον κλωτσούσε βάναυσα.

Το Κακουργιοδικείο στην προηγούμενη δικάσιμο στις 24.11.2017 υπό την προηγούμενη σύνθεση του, με ομόφωνη απόφαση του, έκρινε ένοχο τον 27χρονο. Η δικαστική διαδικασία διήρκεσε 1,5 χρόνο περίπου.

Ο 27χρονος, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, είχε δραπετεύσει από τις Κεντρικές Φυλακές, την 26η Δεκεμβρίου του 2015 και με άλλο πρόσωπο μετέβη σε εστιατόριο που βρίσκεται στην περιοχή “Σταυρός της Μίνθης”, έδαφος του χωριού Τσάδα. Ηταν οπλισμένος με επικίνδυνο ή επιθετικό όπλο ή όργανο, δηλαδή μαχαίρι, έκλεψαν από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, μια χρυσή καδένα λαιμού με ένα σταυρό, ένα δαχτυλίδι αντίκα, ένα κινητό τηλέφωνο, όλα συνολικής αξίας 1.995 ευρώ.

Επίσης αμέσως ή μετά το χρόνο της κλοπής, χρησιμοποίησαν πραγματική βία εναντίον του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, δηλαδή τον χτύπησαν με τα χέρια και τα πόδια τους σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Από την επίθεση που δέχτηκε από τον κατηγορούμενο, ο παραπονούμενος, υπέστη πραγματική σωματική βλάβη.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει συνολικά 6 κατηγορίες, ενώ στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας η Κατηγορούσα αρχή κάλεσε 21 μάρτυρες κατηγορίας και 3 μάρτυρες παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο μετά από αίτημα της υπεράσπισης.

Επίσης στο Δικαστήριο κατατέθηκαν 27 έγγραφα και 203 τεκμήρια ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και παραδεκτά γεγονότα.

Το Δικαστήριο αναφέρθηκε και στην ενδιάμεση απόφαση του λέγοντας πως αποδέχτηκε την εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορούμενου.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του το Κακουργιοδικείο Πάφου ανέφερε πως ο παραπονούμενος είπε όλη την αλήθεια, ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν μάρτυρας αληθείας και χαρακτήρισε ατεκμηρίωτες τις κατηγορίες του 27χρονου εναντίον της Αστυνομίας.