Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δείτε τον Μουζάλα να λέει: "Τα καταφέραμε, κανένας πρόσφυγας σε σκηνή, στο κρύο" (Βίντεο)



Μόλις μία ημέρα πριν ξεσπάσει ο χιονιάς και η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα και είχε ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να καλυφθούν από χιόνι οι καταυλισμοί των προσφύγων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλαςδιαβεβαίωνε από την Θεσσαλονίκη πως «αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας πρόσφυγας και μετανάστης σε εξωτερική σκηνή, στο κρύο, σε μέρος που δεν θερμαίνεται, με εξαίρεση 40 σκηνές στο Βαγιοχώρι, που και αυτές θα αντικατασταθούν και 100 σκηνές στην Αθήνα, οι οποίες όμως είναι θερμαινόμενες»!

Η δήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου του υπουργού από την Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, μία μέρα πριν χτυπήσει η κακοκαιρία δηλαδή. 

Tο Σάββατο το πρωί, οι πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο βρέθηκαν μέσα στο χιόνι, χωρίς θέρμανση, χωρίς καμία πρόνοια, να παγώνουν και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να ζεστάνουν τα παιδιά τους.

Τελικά, η πραγματικότητα διέψευσε τον υπουργό, καθώς περίπου 1000 είναι τελικά οι άνθρωποι που ζουν στον συγκεκριμένο καταυλισμό μέσα σε καλοκαιρινές σκηνές και αναγκάστηκαν να περάσουν όλη την ψυχρή εισβολή του χιονιά και τις πολικές θερμοκρασίες έξω στο κρύο.

«Παρά τις δυσκολίες κερδήθηκε το στοίχημα για το ξεχειμώνιασμα των προσφύγων και μεταναστών στη χώρας μας, τα καταφέραμε», είχε βιαστεί να δηλώσει τότε ο Γιάννης Μουζάλας.

Δείτε τις δηλώσεις του Γιάννη Μουζάλα στο βίντεο: