Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δείτε το σπίτι που κατασπάραξαν τον άτυχο 5χρονο



Τις πόρτες του σπιτιού τους άνοιξαν οι ιδιοκτήτες των ροτβάιλερ όπου ανήμερα του Πάσχα κατασπάραξαν 5χρονο αγοράκι στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Ο «Πρωινός Λόγος» μπήκε στο κτήμα, κατέγραψε εικόνες και τις απόψεις των ιδιοκτητών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα νεαρά ροτβάιλερ βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού σε ένα οικόπεδο 4 στρεμμάτων με κήπο, αμπέλι, κοτέτσι με κότες και γαλοπούλες , λιμνούλα, θερμοκήπιο. Υπάκουα και εξαιρετικά φιλικά τα έξι ροτβάιλερ που βρίσκονταν στον χώρο έπαιζαν με τους ιδιοκτήτες ήσυχα  και δέχονταν ευχάριστα τα χάδια τους, όντως ιδιαίτερα δεμένα μαζί τους».


«Τα έχουμε σαν τα παιδιά μας», είπε η σύζυγος του ιδιοκτήτη, η οποία μαγείρευε σε κατσαρόλες τροφή για τα ροτβάιλερ διαθέτοντας ειδικό ψυγείο για τις τροφές των ζώων. «Από το 1999 ζούμε μαζί τους. Είχα να διαλέξω ανάμεσα σε ροτβάιλερ, μασίφ ναπολιτάνο και καυκασιανό. Επέλεξα τα ροτβάιλερ», ανέφερε ο ιδιοκτήτης τους.

Ο τόπος της τραγωδίας

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του «Πρωινού Λόγου», στον τραγικό τόπο του συμβάντος, για να φτάσει το παιδί και τα σκυλιά περνά κανείς από την ψησταριά και την είσοδο του σπιτιού. «Τα ροτβάιλερ φυλάσσονται σε μια μεγάλη τζαμαρία με διπλό τζάμι, η οποία καμία σχέση δεν έχει σε όσα έχουν διαδοθεί για φράχτες και περιφράξεις. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά  φωτεινό χώρο με δύο εξόδους. Η εξωτερική είναι και η επίμαχη, καθώς δίπλα στην πόρτα υπάρχει οπή για να μπαινοβγαίνουν τα σκυλιά. Μπροστά από την οπή ήταν τοποθετημένα τελάρα, τα οποία στηρίζονταν με ένα σίδερο. Από την εσωτερική πλευρά υπήρχε επίσης αντιστήριξη, ώστε να εμποδίζεται η διέλευση των σκύλων».

Τι έγινε σύμφωνα με το ζεύγος

Οι ιδιοκτήτες έδωσαν την δική τους εκδοχή στην εφημερίδα. «Το παιδί με τη μητέρα του ερχόταν συχνά στο σπίτι. Είχε έρθει και το Μεγάλο Σάββατο. Χριστούγεννα, γιορτές και καλοκαίρι τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στο σπίτι. Την Κυριακή είχε έρθει από νωρίς με τον  κοινό μας φίλο για τη γιορτή του Πάσχα» είπε ο 72χρονος ιδιοκτήτης τους. «Την ώρα του συμβάντος ο άντρας μου και ο κοινός φίλος  ήταν στην ψησταριά», συνέχισε η σύζυγος του ιδιοκτήτη. «Εγώ και η φίλη της μητέρας του παιδιού μέσα στο σπίτι. Σε λίγο ήρθε και η μητέρα του. Το παιδί έμεινε μόνο του». Οπως υποστηρίζουν τα σκυλιά φυλάσσονταν στον ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο με ασφαλισμένη την πόρτα και το πορτάκι.

«Ακούσαμε φωνές» είπε ο ιδιοκτήτης, και πρόσθεσε: «Το κακό είχε γίνει. Με σιγουριά δεν μπορούμε να πούμε τι έγινε». «Ο σύζυγός μου τράβηξε τα σκυλιά», συνέχισε η γυναίκα του «και μου έδωσε το μικρό αγκαλιά. Κατόπιν το πήρε ο φίλος μας και το πήγε στο νοσοκομείο. Ήταν δαγκωμένο στο σαγόνι….». Δυστυχώς αντί να έρθει το ΕΚΑΒ καλέστηκε η αστυνομία.
«Το ένα σκυλί δάγκωσε το παιδί», μας είπε η σύζυγος. «Μεταφέρθηκαν και τα δύο στο κυνοκομείο, γιατί βρέθηκε και το δεύτερο στο συμβάν». Το τρίτο, το οποίο επίσης φυλάσσονταν στον ίδιο χώρο παρέμεινε μέσα, μας είπε η σύζυγος, όταν τη ρωτήσαμε γιατί δεν μεταφέρθηκε και αυτό στο κυνοκομείο. Με το σκεπτικό ότι αφού απελευθερώθηκαν τα τρία σκυλιά θα συμμετείχαν όλα στο τραγικό συμβάν.

«Υφίσταμαι αδικαιολόγητα μεγάλη πίεση  από το απόγευμα του Πάσχα», ανέφερε ο ιδιοκτήτης με δάκρυα στα μάτια, όταν η  σύζυγός του έδειχνε την κόκκινη μπλούζα, την οποία εκείνη φορούσε ανήμερα του Πάσχα.

«Τα σκυλιά τα εκπαιδεύσαμε μόνοι μας με αγάπη. Μερικά από αυτά που γεννήθηκαν τα δώσαμε. Δεν δίνουμε τα ζώα αδιακρίτως παρά μόνο σε αυτούς που ξέρουμε ότι θα τα προσέξουν», δήλωσε ο ιδιοκτήτης. «Δεν έχουμε σχέση με εμπόριο σκύλων ούτε συμμετοχή σε κυνομαχίες.», συνέχισε. «Ούτε σε εκθέσεις σκύλων πήγαμε παρότι τα σκυλιά μας είναι από τα καλύτερα στη Δυτική Μακεδονία», συνέχισε η γυναίκα του. «Εμείς ζούμε εδώ με τον κήπο και τα ζώα, δεν είμαστε ούτε της καφετέριας ούτε του έξω», συνέχισε ο ιδιοκτήτης.

Το ρεπορτάζ γράφτηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου. Την Παρασκευή με απόφαση εισαγγελέα τα έξι σκυλιά απομακρύνθηκαν από τον χώρο και μεταφέρθηκαν στο κυνοκομείο Κοζάνης.

 

Πηγή κειμένου: 

Prologos