Τρίτη 28 Μαΐου 2024 -

Δείτε live: O Κασσελάκης στην παρουσίαση του βιβλίου... «Φαινόμενο Κασσελάκης»Στην παρουσίαση του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη, «Φαινόμενο Κασσελάκη. Το μεσσιανικό προσωπείο της μεταδημοκρατίας» μιλά αυτήν την ώρα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

 

Η εκδήλωση που πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και συμμετέχουν επίσης ο ιστορικός, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνης Λιάκος και ο συγγραφέας, καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου κ. Ξενοφών Κοντιάδης.

Ο κ. Κοντιάδης που ξεκίνησε τη συζήτηση, ανέφερε ότι σκοπός της εκδήλωσης και του βιβλίου δεν είναι να ρίξει φως στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη αλλά στο πώς κάποιος άγνωστος έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα σε ένα διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Σημείωσε ακόμα στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ότι μπροστά στην απελπισία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογική συντριβή τους, ο Κασσελάκης τους προσέφερε τη χαμένη ελπίδα και το ερώτημα πλέον είναι αν ο Μεσσίας θα αποδειχθεί αληθινός ή όχι.

Δείτε live την εκδήλωση:

 
Το «Φαινόμενο Κασσελάκη» του Ξενοφώντα Κοντιάδη, στην ΕΣΗΕΑ
 

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος» είπε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας άβολο το γεγονός ότι καλείται να συζητήσει για τον εαυτό του και την πολιτική του πορεία. 

Σημείωσε ότι τα social media δεν είναι αρκετά από μόνα τους για την ανάδειξη ενός πολιτικού προσώπου και τόνισε ότι οι επιθέσεις που δέχεται είναι γιατί το σύστημα έχει πλέον ρωγμές και αυτό όπως είπε είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Δημοκρατία. 

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις έστειλε μήνυμα σε όσους τον αμφισβητούν λέγοντας ότι δεν θα αφήσει κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα τιμήσω τον αγώνα του κόσμου που στάθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές... Ήμουν μόνος δίπλα του στον αγώνα που έδωσε στις εκλογές» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.

60339896033997Η Μαρία Ρεπούση6033995O πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε στην τοποθέτησή του ότι η εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι δεν ήταν σωστή η εσωκομματική λειτουργία του. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια κοινωνική γείωση και ανοικτούς ορίζοντες με τα νέα στελέχη θα μπορούσε να είχε εκλεγεί κάποιος άλλος στη θέση μου ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δική του βούληση είναι να αλλάξουν οι κομματικές δομές. 

«Οφείλουμε να ανασυνταχθούμε και να προσφέρουμε στον κόσμο. Η παντοκρατορία Μητσοτάκη με το 40% δεν μπορεί να είναι ανεκτή γιατί η καθημερινότητα του πολίτη είναι πολύ δύσκολη» πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.