Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

COVID-19: Κρίσιμο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου



Κρίσιμο θεωρείται το τριήμερο του 15 Αυγούστου για την διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση της κατάστασης της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας, από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι μαζί και τον τρόπο που θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία θα έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα ενώ ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες τις οποίες πρέπει να προστατεύσουμε. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί: κρατική μηχανή-δήμοι περιφέρειες-πολίτες.

Σημειώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 9:30 πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση της κατάστασης της επιδημίας στη χώρα.

Η κατάσταση αξιολογείται σοβαρή όχι όμως δραματική, όπως κρίνει η κυβέρνηση.

Οι ειδικοί εστιάζουν σε γάμους, μπαρ και εργοστάσια όπου είναι δυνητικά γεγονότα υπερμετάδοσης του ιού.

Από σήμερα 3/8, επίσης, ξεκινούν οι τακτικές τηλεδιασκέψεις υπό τον πρωθυπουργό. Σε αυτές θα συμμετέχουν ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.

Κρίσιμο είναι να δοθεί το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν χαλαρώνει και ότι επιτηρεί συνεχώς την κατάσταση.

Η τηλεδιάσκεψη αυτή θα γίνεται 3 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, για όλο τον Αύγουστο.

Δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποιο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με πληροφορίες από skai.gr