
Την πεποίθηση ότι η ευρωζώνη παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης εξέφρασε ο επικεφαλής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στο Λουξεμβούργο σύμφωνα με το Forexlive.
«Πρόσφατα στοιχεία ενισχύουν την εικόνα μιας συνεχούς και σταδιακής ανάκαμψης στην ευρωζώνη που επιτυγχάνεται με σεβασμό στη νομισματική πολιτική. Αυτό παρέχει περισσότερα επιχειρήματα για μια πολιτική σταθερότητας ακόμη και αν η αβεβαιότητα όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομίας είναι ακόμα υψηλή».
Στη συνέχεια, έκανε λόγο για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων ώστε να επιστρέψει η ισορροπία.
«Στην αντιμετώπιση αυτής της αβεβαιότητας χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη που θα πρέπει να επικεντρωθούν στην άσκηση ελέγχου και ευθύνης για να επιστρέψει η ισορροπία. Γιατί η ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει μια ένωση σταθερότητας και όχι μια ένωση μεταφοράς», είπε ασκώντας παράλληλα κριτική γιο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η ΕΚΤ.