Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 -
Μερική συννεφιά

13 °C

Σήμερα, 28. Μαρτίου 2020

Bρέθηκε νεκρή πάνω στα κάγκελα που πιάστηκε για να σωθεί…Μέχρι αργά χθες το βράδυ μόνο έξι από τα θύματα της θεομηνίας είχαν αναγνωριστεί. Οι 12 νεκροί βρέθηκαν από την Πυροσβεστική, δύο από το Λιμενικό και ο τελευταίος από το ΕΚΑΒ. Οι σοροί στη θάλασσα εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα.

Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυλλέξουν.

Ειδικότερα, οι τελευταίοι δύο νεκροί είναι ένας άνδρας που αναζητείτο από χθες το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο σπιτιού, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου. Επίσης μια γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης, στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, στη Μάνδρα.

Το πρώτο θύμα που εντοπίστηκε ήταν στην οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα, και ήταν μια γυναίκα ηλικίας 101, η οποία βρέθηκε μέσα στο σπίτι της.

Νεκροί είναι επίσης ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το χθες το πρωί, και ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών. Ακόμα, νεκρή βρέθηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα σε εξωτερικό χώρο στην οδό Αίαντος στη Μάνδρα. Η γυναίκα ηλικίας 90 ετών βρέθηκε πάνω σε κάγκελα την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από τα ορμητικά νερά… Στο Ψαλίδι, οι άνδρες της Πυροσβεστικής βρήκαν σε εξωτερικό χώρο νεκρό άντρα.

Αλλος ένας άνδρας ηλικίας 68 ετών βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του στην οδό Λεωνίδα Στάμου, λίγο πιο έξω από την περιοχή της Μάνδρας. Επίσης, νεκρή είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών που πνίγηκε στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα. Ηταν η μοναδική από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της που δεν κατάφερε να βγει έγκαιρα από το σπίτι.

Δύο άνδρες παρασύρθηκαν από χείμαρρο και βρέθηκαν νεκροί σε οικόπεδα της εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών. Ο πρώτος στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο και ο δεύτερος στο 5ο-6ο. Στην οδό Αγαμέμνονος 8, στη Μάνδρα, οι άντρες της Πυροσβεστικής ανέσυραν νεκρό έναν ακόμη ηλικιωμένο άντρα.