Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Bill Gross: Αν θέλετε κέρδη από επενδύσεις… μετακομίστε στον Άρη



Ο Bill Gross, επενδυτής ομολόγων επιφύλασσε μία συμβουλή για όσους ελπίζουν να επαναλάβουν την "αξιοθαύμαστη" κερδοφορία από τις επενδύσεις των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών: να μετακομίσουν… στον Άρη.

Και αυτό, όπως μεταδίδει το MarketWatch, συμβαίνει επειδή το προσοδοφόρο περιβάλλον του παρελθόντος δεν πρόκειται να επαναληφθεί σύντομα στη γη. Στην πραγματικότητα, οι ευφυείς επενδυτές "που στέκονται προσγειωμένοι στη γη θα πρέπει να προχωρήσουν σε άβολες και άγνωστες κινήσεις προκειμένου να πετύχουν τώρα πια" τόνισε ο B. Gross της Janus Capital κατά τις μηνιαίες του εκτιμήσεις για τις προοπτικές των επενδύσεων.

"Για περισσότερα από 40 χρόνια, τα κέρδη από τα assets και την αγορά κατοικιών έβρισκαν στήριξη στα χαμηλά επιτόκια, την παγκοσμιοποίηση του εμπορίου, και μια τεράστια πιστωτική επέκταση - αυτό είναι χρέος. Αυτές οι τάσεις πλησιάζουν στο τέλος τους, επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορούν να πάνε παρακάτω.

Αυτές οι ιστορικές αποδόσεις ήταν συνάρτηση της μόχλευσης και των ελκυστικών εισοδημάτων και κεφαλαιακών κερδών. Μια επανάληψη των αποδόσεων αυτών όχι μόνο δεν είναι πιθανή, αλλά είναι αδύνατη αν δεν είσαι φίλος του Elon Musk και δεν εξετάζεις να φύγεις για τον Άρη. Ο πλανήτης Γη δεν προσφέρει τέτοιες ευκαιρίες" είπε χαρακτηριστικά ο επενδυτής.