Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Bild: "Η Γερμανία θεωρεί ότι η συμφωνία δεν είναι αρκετή"



Αν και επίσημα οι απόψεις που εκφράζει η γερμανική κυβέρνηση για τη συμφωνία είναι συγκρατημένα θετική, η Bild έχει διαφορετικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η κυβέρνηση της χώρας πιστεύει ότι δεν είναι αρκετή η συμφωνία ανάμεσα στους δανειστές και την Αθήνα για το τρίτο πρόγραμμα.

«Κάποια πολύ σημαντικά μέτρα δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί και δεν διευκρινίζονται», αναφέρουν κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης. Τρία βασικά ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν άμεσα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Το αν το ΔΝΤ αποδέχεται πλήρως τους όρους του προγράμματος, αν μπορεί να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα χρέους, παρότι δεν θα υπάρξει ελάφρυνση στην παρούσα στιγμή, όπως και το αν το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων θα ξεκινήσει άμεσα το έργο του. Συγκεκριμένα, η Γερμανία θεωρεί ότι δεν είναι αρκετό το γεγονός ότι η Ομάδα Δράσης του νέου Ταμείου θα ξεκινήσει το έργο της από τον Οκτώβριο. Επίσης τονίζεται ότι το τελικό κόστος ξεπερνά τις εκτιμήσεις.  

Όλα αυτά αναφέρονται σε ανάλυση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την Bild. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι νωρίτερα την Τετάρτη σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η συμφωνία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.