Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Bild



Bild: Οι Έλληνες θα σερβίρουν λογαριασμό 376 δισ. στον Στάινμαγερ για πολεμικές αποζημιώσεις

Το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων ετοιμάζεται να εγείρει επίσημα η Ελλάδα κατά την αυριανή επίσκεψη του προέδρου της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ στην Αθήνα, αναφέρει η Bild κάνοντας μάλιστα λόγο για λογαριασμό εκατοντάδων δισ. ευρώ.

 

Bild: «Η Ελλάδα θα εξοικονομήσει έως 336,7 δισ. ευρώ λόγω των χορηγηθεισών ελαφρύνσεων του χρέους»

«H Ελλάδα θα εξοικονομήσει μέχρι και 336,7 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω των χορηγηθεισών ελαφρύνσεων του χρέους», γράφει η γερμανική συντηρητική εφημερίδα «Bild», επικαλούμενη τους υπολογισμούς του καθηγητή Οικονομίας, Ντιρκ Μάιερ, του Πανεπιστημίου Χέλμουτ Σμιτ του Αμβούργου.



Bild: "Πάλι θα μας κοστίσουν οι Έλληνες"

Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει  στη Γερμανική Βουλή, σύμφωνα με τη Bild, οι πιέσεις του ΔΝΤ για μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που ενδέχεται να φθάνει και τριψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων.



Bild: Ασφυκτικές πιέσεις στη Γερμανία για τη διάσωση της Ελλάδας ασκούσε ο Ομπάμα

Για υπερβολικές πιέσεις προς τη Γερμανία από τον Μπαράκ Ομπάμα μιλά στη Bild Γερμανός διπλωμάτης, ο οποίος προσθέτει ότι η πίεση προς το Βερολίνο για να διασωθεί η Ελλάδα ήταν ασφυκτική.



Άδωνις στην Bild: Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν το όνομά μου γιατί θεωρούμαι φίλος του Σόιμπλε

"Δυστυχώς είναι αλήθεια. Αυτή είναι η διεύθυνσή μου. Ο ή οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν το όνομά μου κατά πάσα πιθανότητα γιατί στην Ελλάδα θεωρούμαι φίλος της Γερμανίας και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε".