Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

13 °C

Σήμερα, 30. Νοεμβρίου 2021

«Αυτοψία» από Κάρολο και Καμίλα στο Προεδρικό ΜέγαρoΤεράστιο πονοκέφαλο στις αστυνοµικές Αρχές έχει προκαλέσει η επικείµενη επίσκεψη του πρίγκιπα Κάρολου της Αγγλίας και της συζύγου του, Καµίλα Πάρκερ Μπόουλς, στην Αθήνα και στο Ηράκλειο της Κρήτης από τις 8 έως τις 11 Μαΐου.

Το µεγαλύτερο πρόβληµα είναι πως, σε αντίθεση µε ανάλογες επισκέψεις, το γαλαζοαίµατο ζεύγος θα µείνει στη χώρα µας περισσότερο χρόνο -τρεις ηµέρες αντί για δύο-, ενώ, πέραν του επίσηµου προγράµµατος, θα επισκεφθούν µια σειρά από διαφορετικά σηµεία στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Παλαιό Φάληρο, το Καλαµάκι και ενδεχοµένως αλλού.

Αυτό  σηµαίνει ότι ο αριθµός των αστυνοµικών που θα επιστρατευτούν θα είναι µεγαλύτερος από ό,τι σε άλλες περιπτώσεις.

Ηδη πάντως οι πρώτες επισκέψεις των υπεύθυνων ασφαλείας του Κάρολου και της Καµίλα µε τη συνοδεία ανώτατων αξιωµατικών της Ελληνικής Αστυνοµίας στο Προεδρικό Μέγαρο έγιναν, προκειµένου να αποτυπωθούν χωροταξικά όλα τα σηµεία από τα οποία θα περάσουν οι δύο γαλαζοαίµατοι.

Την εβδοµάδα που έρχεται αναµένεται να εγκατασταθούν στην Αθήνα, συµµετέχοντας σε όλες τις συσκέψεις για θέµατα ασφαλείας που αφορούν στην επίσκεψη.