Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αυτοί κρύβονται πίσω από τις κλοπές πανάκριβων ιατρικών μηχανημάτων



Η ίδια ομάδα, με την ίδια σύνθεση προσώπων, φαίνεται ότι διέπραξε όλες τις κλοπές πανάκριβου ιατρικού εξοπλισμού από τέσσερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αρχής γενόμενης από τον «Αγιο Σάββα», απέναντι από το Μέγαρο της ΓΑΔΑ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες και οι έρευνες για την εξιχνίαση των κλοπών και την εξάρθρωση της σπείρας βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπούς οι οποίοι δρούσαν με εντολές που δέχονταν από το εξωτερικό.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αναφέρουν πως τα περισσότερα από τα ιατρικά μηχανήματα που εκλάπησαν έχουν ήδη φτάσει σε χώρες των Βαλκανίων ή της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Πολλά από τα γαστροσκόπια και τα βρογχοσκόπια μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα, άλλα μέσω εταιριών και άλλα με τρένα, προφανώς στις αποσκευές των ανθρώπων που τα είχαν κλέψει.

Επειτα από αυτές τις διαπιστώσεις, οι έρευνες έχουν πάρει πλέον συγκεκριμένη κατεύθυνση και υπάρχει άμεση συνεργασία μεταξύ των αστυνομιών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως της Γερμανίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου και της Γαλλίας, στις οποίες υπάρχουν κρούσματα κλοπής ιατρικού εξοπλισμού από νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά και χωρών εκτός Ε.Ε., στις οποίες εκτιμάται πως έχουν καταλήξει τα κλεμμένα μηχανήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής έχουν επικεντρωθεί σε συγκεκριμένη χώρα εκτός Ε.Ε., και μάλιστα είναι πιθανό τις επόμενες ημέρες να την επισκεφθεί κλιμάκιο ειδικευμένων αξιωματικών για να αναγνωρίσει τον ιατρικό εξοπλισμό, που ίσως εντοπιστεί από τις έρευνες εκεί.