Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αστυπάλαια: «Πόλεμος» για ένα beach bar στη Χρυσή Άμμο



Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Αστυπάλαια, μετά την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε προέγκριση εκμίσθωσης παραλίας στο νησί.

Μάλιστα, όχι κάποιας τυχαίας παραλίας, αλλά της Χρυσής Άμμου, που είναι από τις πιο χαρακτηριστικές παραλίες του νησιού, η οποία είναι και προστατευόμενη από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», ο δήμος Αστυπάλαιας, προχώρησε στην προέγκριση για την εκμίσθωση της παραλίας με άδεια για καντίνα και ξαπλώστρες και ο ενοικιαστής από την πλευρά του έστειλε μπουλντόζες στην παραλία για να ξεκινήσουν τη διαμόρφωση στον χώρο.

Εν αναμονή της προέγκρισης από Κτηματική και Αρχαιολογική Υπηρεσία, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε σήμα διακοπής εργασιών.

 

«Η παραλία βγήκε κανονικά σε πλειστηριασμό και ο μοναδικός πλειοδότης χωρίς να χάσει χρόνο πήγε με μπουλντόζες και γκρέιντερ και ισοπέδωσαν τον χώρο για να κάνουν το beach bar. Δεν ξέρουμε ποιος ή ποιοι την πήραν» ανέφεραν στο «Πρώτο Θέμα» κάτοικοι του νησιού.

 

Η παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού έγινε στις 21/6/2022, με το σήμα διακοπής εργασιών να κοινοποιείται στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, στην Εισαγγελία της Κω και στις αρμόδιες υπηρεσίες.