Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 -

Αστυνομικές επιχειρήσεις με 17 προσαγωγές και μία σύλληψη στη ΘεσσαλονίκηΈλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Θεσσαλονίκης, σε πλατείες, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, σε περιοχές του Ευόσμου και του Δ.Δ. Φιλαδέλφειας και σε σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά ελέγχθηκαν 102 άτομα και 9 οχήματα, έγιναν 17 προσαγωγές και συνελήφθη ένας αλλοδαπός για παράνομη διαμονή στη χώρα.

Περιπολίες και έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στο κέντρο της πόλης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, διενεργήθηκαν έλεγχοι στην Πλατεία Αριστοτέλους, στα Λαδάδικα και στην ευρύτερη περιοχή της οδού Αγίου Μηνά, κατά τους οποίους ελέγχθηκαν συνολικά 47 άτομα, 11 οχήματα και 12 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και την καταστολή της παραβατικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Ειδική επιχειρησιακή δράση υλοποιήθηκε από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων σε περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς και θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Χθες σε περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης ελέγχθηκαν συνολικά 105 άτομα εκ των οποίων 90 ανήλικοι.

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.