Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Τόσκας!



Άλλα περίμενε και άλλα βρήκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Σε μια περίοδο ιδιαίτερα τεταμένη με τους αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς να κάνουν καταλήψεις αλλά και καταστροφές σχεδόν σε καθημερινή βάση ο υπουργός περίμενε ότι θα έβρισκε ένα οργανωμένο σχέδιο στο υπουργείο του.

Όμως, η πραγματικότητα τον διέψευσε. Παρά το γεγονός ότι οι επιθέσεις και εναντίον των ίδιων των αστυνομικών είναι καθημερινές σε ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας και κατηγορούμενο για την επίθεση εναντίον του Λουκά Παπαδήμου, Ντίνο Γιαγτζόγλου, αυτά που αντιμετώπισε ο κ. Τόσκας τον εξόργισαν.

Φτάνοντας στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ για να μιλήσει για τους 200 νέους αστυνομικούς οι οποίοι είναι μέρος του σχεδίου προστασίας της πρωτεύουσας και ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, ο κ. Τόσκας βρήκε μόνο 40! Από την απάνηση που έλαβε όταν ρώτησε που είναι οι υπόλοιποι ο υπουργός εξοργίστηκε και κάλεσε την ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ στο γραφείο του. Εκεί τους ζήτησε να εκπονηθεί ένα νέο σχέδιο και να βρεθούν άμεσα 200 αστυνομικοί οι οποίοι θα είναι μάχιμοι και θα περιπολούν στους δρόμους της πρωτεύουσας.
 
Ο κ. Τόσκας επίσης νωρίτερα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, αξιωματικούς και μη ότι δεν θα δεχθεί άλλες δικαιολογίες ότι η επίθεση στη Novartis ή την πρεσβεία του Ισραήλ έγινε πάνω στην αλλαγή της βάρδιας, ή ότι δεν έγινε αντιληπτή η ρίψη χειροβομβίδας στο Α.Τ Καισαριανής και ο βανδαλισμός καταστημάτων στην Ερμού επειδή έβρεχε καταρρακτωδώς!