Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 -

Αρχαία Ολυμπία: Άγρια ληστεία για 6 βαλίτσες χρυσαφικά 

Στιγμές τρόμου έζησε ένας 50χρονος και οι γονείς του, όταν τέσσερις ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους, στο χωριό Μουριά της Αρχαίας Ολυμπίας, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι δράστες τους απείλησαν με μαχαίρι, χτύπησαν τον 50χρονο και άρπαξαν έξι βαλίτσες γεμάτες με χρυσά κοσμήματα, που είχε στο αυτοκίνητό του. Το θύμα είναι πλασιέ κοσμημάτων και είχε πάει στην Αρχαία Ολυμπία για να επισκεφθεί τους γονείς του, έχοντας μαζί του τις βαλίτσες για να δειγματίσει το περιεχόμενό τους σε κοσμηματοπωλεία.

Οι αρχές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμούν ότι οι ληστές παρακολουθούσαν το θύμα τους ή γνώριζαν την ύπαρξη των κοσμημάτων. Το όχημα διαφυγής των δραστών, που ήταν κλεμμένο, βρέθηκε καμένο αργότερα.

Οι εικόνες στο σπίτι μετά τη ληστεία

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι δράστες μπήκαν στο σπίτι χτύπησαν το θύμα τους, πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και από το πορτ μπαγκάζ πήραν τις βαλίτσες με τα κοσμήματα. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με κατεύθυνση προς την ΕΟ 111. Το όχημα διαφυγής που ήταν κλεμμένο, το εγκατέλειψαν στην περιοχή του Σιμόπουλου, όπου και του έβαλαν φωτά για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Ο πατέρας του θύματος Πάνος Κολοκύθας, περιέγραψε τα όλα συνέβησαν μέσα στη νύχτα στο σπίτι του. “Ήταν τέσσερις το ξημέρωμα όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι τέσσερα άτομα με πιστόλια και μαχαίρια. Τη γυναίκα μου τη φίμωσαν και εμένα με “γκρέμισαν” κάτω. Στο σπτί ήταν ο γιος μου και ο κουμπάρος. Κοντράραμε την πόρτα από μέσα και αυτοί ζορίσανε και την πέταξαν κάτω.

Έκλεψαν όλα τα χρυσαφικά που είχε σε βαλίτσες μέσα στο αυτοκίνητο. Ότι έγινε, έγινε πολύ γρήγορα. Ήταν σα να ήταν συστημένοι… Φορούσαν κουκούλες, μόνο τα μάτια φαίνονταν” μας είπε.