Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Απεργία την Τετάρτη: Κλειστές τράπεζες, τι θα γίνει με σχολεία, λιμάνια και μέσα μεταφοράς



Με 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα από τη ΓΣΕΕ και στάσεις εργασίας στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου απαντούν οι εργαζόμενοι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το θεσμό της Διαιτησίας, τα μητρώα, αλλά και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει η ΟΤΟΕ που προκήρυξε 24ωρη απεργία στις τράπεζες. Σε ό,τι αφορά στα πλοία, στη συνεδρίαση της ΠΝΟ δεν ελήφθη ομόφωνη απόφαση και μένει να αποφασιστεί ποια στάση θα κρατήσουν τα επιμέρους σωματεία.

Δάσκαλοι και καθηγητές θα συμμετέχουν με στάση εργασίας από τις 11:00, ενώ την Παρασκευή προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα αναμένεται να καθορίσουν μέχρι αύριο τη στάση τους, ενώ τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη δεν θα κυκλοφορήσουν για 24 ώρες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει ήδη μεταφέρει για τις 3 Οκτωβρίου την απεργία που είχε προκηρύξει στις 26 Σεπτεμβρίου και έτσι την Πέμπτη δεν θα κυκλοφορήσουν τα τρένα και ο προαστιακός.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ θα γίνει στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ οι απεργοί του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση των συνδικάτων στις 10:30 μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και την ίδια ώρα συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ.