Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα στον Άκη Τσοχατζόπουλο - Δείτε τα βίντεο



Ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απολογία του για σκέλος της υπόθεσης με τις αποκαλούμενες "χρυσές μίζες" από τις συμβάσεις εξοπλιστικών αφέθηκε ελεύθερος αλλά του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Επίσης στον πρώην υπουργό επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης. Ο πρώην υπουργός έχει κληθεί να απολογηθεί  για ποσό περίπου 773.989,20 ελβετικών φράγκων που φέρεται να επενδύθηκαν σε ένα ασφαλιστήριο ζωής, ως μέρος της μίζας  για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR-M1. Ο Α. Τσοχατζόπουλος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το εν λόγω συμβόλαιο το οποίο φαινόταν να είναι στο όνομα του Νίκου Ζήγρα.

Ο εξάδελφός του ωστόσο στην δική του απολογία «έδειξε» τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, κατηγορούμενη και αυτή στην εν λόγω υπόθεση, η οποια φέρεται να εισέπραττε τις ετήσιες αποδόσεις του συμβολαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας σε κάθειρξη 19 ετών και είναι ελεύθερος μετά από δικαστική απόφαση-προ δεκαημέρου-που έκανε δεκτή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Οι δηλώσεις του Α.Τσοχατζόπουλου και του δικηγόρου του.

Βίντεο: Newsit.gr