Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη



Ανοιχτά είναι σήμερα τα περισσότερα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, στις οδούς Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, παρά την απεργία των εμποροϋπαλλήλων με αίτημα της κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κλειστά είναι μόνο λίγα καταστήματα αλυσίδων πολυεθνικών τα οποία απέκλεισαν επιτροπές περιφρούρησης της απεργίας.

Η κίνηση στα καταστήματα δεν φαίνεται να διαφέρει από την κίνηση των άλλων ημερών, ενώ αρκετοί από τους πελάτες είναι τουρίστες από γειτονικές χώρες.

Οι επιτροπές περιφρούρησης από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και στην ΠΑΣΕΒΕ σταμάτησαν τον αποκλεισμό των καταστημάτων στις 12.30 μμ και πραγματοποίησαν πορεία στα πεζοδρόμια της Τσιμισκή, ξεκινώντας από το ύψος της Αγίας Σοφίας και κατευθυνόμενοι προς την οδό Κομνηνών πέρασαν στο απέναντι πεζοδρόμιο και στη 1.00 κατέληξαν στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας όπου και διαλύθηκε η πορεία.

Ωστόσο άλλες οργανώσεις και συλλογικότητες που είχαν αποκλείσει τις εισόδους καταστημάτων παρέμειναν, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό και ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν πορεία.