Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο



Αύριο Κυριακή 7 Μαΐου, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, ωστόσο η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπόρων (ΕΣΕΕ) έχει προκηρύξει απεργία και έχει μάλιστα απευθύνει και επιστολή στον πρωθυπουργό.

«Την Κυριακή 7 Μαΐου, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας κήρυξαν καθολικό και πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων απεργία, ως αντίδραση στην ουσιαστική απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και στις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης περί δήθεν «εκσυγχρονισμού», αναφέρει η ανακοίνωση για την απεργία.
Οι οργανώσεις έχουν αποφασίσει ότι για κάθε Κυριακή που θα θεσμοθετεί η κυβέρνηση θα κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα μία Κυριακή από τις ήδη 8 θεσμοθετημένες.Επίσης η ΕΣΕΕ έστειλε και επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κύριε Πρωθυπουργέ,Το λάθος των Κυριακών δεν μπορεί να διορθωθεί με λάθος! Ήδη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε πανελλαδικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, την Kυριακή, 7 Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ως άνω αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην μας και ερήμην των θεσμών της δικαιοσύνης της χώρας. Ελπίζουμε ειλικρινά, στηριζόμενοι σε πρόσφατες δηλώσεις δικές σας όσο και των Υπουργών σας, ότι το ακριβές περιεχόμενο που συμφωνήσατε, δεν είναι αυτό που φοβόμαστε. Σε κάθε, πάντως, περίπτωση και επειδή τα περιθώρια είναι ιδιαίτερα περιορισμένα, σας παρακαλούμε θερμά να μην προχωρήσετε σε καμία νομοθετική ρύθμιση, προτού τουλάχιστον μας ακούσετε και μας δώσετε την ευκαιρία να εκθέσουμε τα επιχειρήματά μας και να σας αποδείξουμε μέσα από τις, συνημμένες στην παρούσα, τεκμηριωμένες προσεγγίσεις και έρευνες που έχει πραγματοποιήσει κατά καιρούς το Ινστιτούτο Ερευνών της ΕΣΕΕ, οι οποίες αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, πόσο αχρείαστη είναι για την αγορά και την κοινωνία, η περαιτέρω διεύρυνση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές»