Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ανω-κάτω τα Ανώγεια μετά το διπλό φονικό – Τι έκανε τον γιο του Καλομοίρη να σηκώσει το όπλο του



Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται τα τελευταία δύο 24ωρα στα Ανώγεια, μετά το διπλό φονικό όπου έχασε τη ζωή του ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης καθώς και ο 30χρονος Γ.Ξ.

Μάλιστα η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται «άκρως επικίνδυνη», καθώς η πιθανότητα για δημιουργία βεντέτας ανάμεσα στις δύο οικογένειες είναι πολλές.

Ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που εμφανίστηκες χτες στην αστυνομία αναμένεται να μεταφερθεί στην εισαγγελία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σήμερα στις 11 το πρωί.

Μάλιστα η ΕΛ.ΑΣ έχει καταρτίσει ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις.

Σημειώνεται πως ο 29χρονος γιος του Καλομοίρη εκδικήθηκε τον φόνο του πατέρα του, σκοτώνοντας τον30χρονο, μετά από λογομαχία και ένταση που είχε προηγηθεί σε καφενείο της περιοχής.

Σημειώνεται πως όσο θα 29χρονος θα δίνει εξηγήσεις στην εισαγγελία, την ίδια ώρα θα κηδεύεται ο πατέρας του, Λευτέρης Καλομοίρης,  στην ίδια εκκλησία όπου κηδεύτηκε χτες ο 30χρονος.

Οι φόβοι για αντίποινα και για συνέχιση της βεντέτας είναι μεγάλοι, με την αστυνομία να λαμβάνει κάθε μέτρο που είναι δυνατό, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν άλλα φονικά.

Σημειώνεται πως χτες ο γιος του 63χρονου αφού παραδόθηκε στις αρχές, έδωσε κατάθεση περιγράφοντας όλα όσα έγιναν πριν και μετά το μοιραίο διπλό φονικό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, o 30χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως βρισκόταν στο σπίτι, όταν άκουσε έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να ουρλιάζει. Αμέσως όρμησε έξω από το σπίτι, παίρνοντας το 9αρι όπλο που είχε. Στο δρόμο αντίκρισε να κείτεται νεκρός ο πατέρας του, με μια τρύπα στο στήθος και τον 30χρονος να στέκεται από πάνω του. Τότε ο ίδιος φέρεται πως «θόλωσε» και μπροστά στο θέαμα του νεκρού πατέρα του, χωρίς δεύτερη σκέψη άδειασε το όπλο του πάνω στον Γ.Ξ.

Τα στοιχεία των αρχών για το διπλό φονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ο γιος τού 63χρονου που παραδόθηκε συμμετείχε στην αρχική λογομαχία μεταξύ του πατέρα του και του 30χρονου, αλλά και στην εξέλιξη του αιματηρού επεισοδίου.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ήταν αυτός που τελικά πυροβόλησε θανάσιμα τον 30χρονο Γ.Ξ., ο οποίος είχε αρχικά πυροβολήσει τον 63 πατέρα του, δηλαδή τον Λευτέρη Καλομοίρη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 63χρονος -ο οποίος μεταξύ άλλων είχε διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων και πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων- δέχτηκε μία σφαίρα στο σώμα του από το όπλο του 30χρονου Γ.Ξ.  Από το όπλο του γιου τού θύματος, ο 30χρονος δέχτηκε έξι σφαίρες.

 

Ο νεαρός που παραδόθηκε στις αρχές αποτελεί ένα από τα πέντε παιδιά του Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο 29χρονος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου.

Ο ίδιος την έναρξη του lockdown λόγω του κοροναϊού, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

 

Από το βράδυ του Σαββάτου που έγινε το διπλό φονικό, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατέκλυσαν τα Ανώγεια σε μία προσπάθεια αποφυγής άλλων επεισοδίων.

Παράλληλα, άνδρες της αστυνομίας ξεκίνησαν τις έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Ενώ στον χώρο όπου έγινε το έγκλημα, οι αρχές βρήκαν συνολικά οκτώ κάλυκες.

Σύμφωνα με το cretapost.gr δεν βρέθηκε κανένα όπλο, ούτε καν αυτό που φέρεται να πυροβόλησε ο 30χρονος, γεγονός που προκαλεί αρκετά ερωτηματικά στις αρχές.

Σχεδόν 20 μέτρα απόσταση τα σπίτια των δύο οικογενειών

Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως οι δύο οικογένειας μένουν στην ίδια περιοχή.

Μάλιστα τα σπίτια βρίσκονται στον ίδιο δρόμο και έχουν απόσταση μεταξύ τους 20 μόλις μέτρα.

Υπενθυμίζεται πως αφορμή του τραγικού συμβάντος φαίνεται να ήταν ένα παρκάρισμα του 30χρονου μπροστά από το σπίτι του 63χρονου, ενώ μεταξύ των οικογενειών φαίνεται να υπήρχαν πάντοτε κάποιες κτηματικές διαφορές.