Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ανεξέλεγκτη και η δεύτερη φωτιά στην Πρέβεζα



Εκτός ελέγχου είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 10:00 το πρωί στην περιοχή Πέτρα της Πρέβεζας. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή έφτασε πάρα πολύ γρήγορα στην περιοχή Βάλτος του Λούρου και πλησιάζει όλο και πιο απειλητικά την περιοχή.

Σύμφωνα με το mypreveza σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου Πρέβεζας βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πορεία της πύρινης λαίλαπας που έχει κατακάψει τεράστια χορτολιβαδική έκταση.

Αυτή την ώρα επιχειρούν επίσης ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με υδροφόρα οχήματα, δύο Καναντέρ και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων με τα δικά της μέσα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σπύρο Γκούρα, δυνάμεις έχουν μεταβεί για να επιτηρήσουν και το Δάσος του Αγίου Βαρνάβα.

Μάχη με τις φλόγες και στη Νέα Σαμψούντα

Την ίδια ώρα, μάχη με ακόμα μία φωτιά, δίνουν από τις 11:30 στη Νέα Σαμψούντα της Πρέβεζας πυροσβέστες και κάτοικοι για να σώσουν τις περιουσίες τους. Η φωτιά που ξεκίνησε από την εθνική οδό Πρέβεζας-Άρτας, σε μία ώρα αποτέφρωσε εργοστάσιο παραγωγής φρέσκων ζυμαρικών και αρκετά θερμοκήπια. Σε απόγνωση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που κάηκε, Δημήτρης Παππάς, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επιχείρησή του μετρούσε 10 χρόνια λειτουργίας και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Στο μέτωπο της φωτιάς -που τώρα απειλεί επιχείριση εκτροφής και παραγωγής χελιών- της οποίας το καταστροφικό έργο ενισχύουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, επιχειρούν 8 πυροσβεστικά οχήματα, με 20 άνδρες και ένα αεροπλάνο τύπου Πετζετέλ.