Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ιλχάν από το Ποτάμι, πίσω στο ΠΑΣΟΚ ο Γρηγοράκος



Επέστρεψε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά από έναν χρόνο απουσίας, λόγω της διαγραφής του, ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ την ίδια ώρα ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν και κατευθύνεται με γοργούς ρυθμούς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στις 12 το μεσημέρι έχει συνάντηση με την πρόεδρο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά. 

«Πολιτική μου βούληση είναι η ένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τα ψηφοδέλτια της οποίας εκλέχτηκα Βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015, ανταποκρινόμενος και στις πρωτοβουλίες της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ενότητα του χώρου», επεσήμανε ο βουλευτής σε δήλωσή του το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά το ραντεβού Γεννηματά - Παπανδρέου που επισημοποίησε την επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού στο ΠΑΣΟΚ μέσω Συμπαράταξης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γρηγοράκος είχε διαγραφεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη πριν από έναν χρόνο (στις 15 Ιανουαρίου 2016) εξαιτίας δηλώσεων του με τις οποίες ασκούσε κριτική στην Φ. Γεννηματά για τη στάση της έναντι της ΝΔ, ενώ είχε προαναγγείλλει διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη Συμπαράταξη ο Ιλχάν

Η επιστροφή Γρηγοράκου και η ανεξαρτητοποίηση του Αχμέτ Ιλχάν επισημοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων στην Ολομέλεια Νικήτας Κακλαμάνης. Ο Ιλχάν βρίσκεται πολύ κοντά στη συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσχώρηση του βουλευτή Ροδόπης στη Συμπαράταξη αναμένεται να «κλειδώσει» στο ραντεβού που θα έχει με την Φώφη Γεννηματά στο γραφείο της στη Βουλή στις 12 σήμερα το μεσημέρι. 

Σε δήλωση του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε ότι ήδη έχει ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, για τους λόγους της αποχώρησης του. «Πεποίθηση μου είναι ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιαμέσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις τις ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτικής μας ιστορίας» τονίζει ο Ιλχάν Αχμέτ.

Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής επισημαίνει ακόμη, ότι για να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος χρειάζεται άθροιση δυνάμεων, κοινό προγραμματικό πλαίσιο, παραμερισμός προσωπικών εγωισμών και παραλυτικών ισορροπιών στην λογική μιας ξεπερασμένης πολιτικής επετηρίδας, που απογοητεύουν τους πολίτες, παγιώνοντας την αίσθηση ότι δεν υπάρχει προοπτική για την έξοδο της χώρας από τη βαθιά οικονομική και κοινωνικής της κρίσης. «Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθώ και οι αρχές που θα υπαγορεύσουν τις επόμενες κινήσεις μου» καταλήγει ο Ιλχάν Αχμέτ.

Με την προσθήκη των Λ. Γρηγοράκου και Α. Ιλχάν, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα αριθμεί πλέον 18 βουλευτές, ενώ εάν ενταχθούν και άλλοι ανεξάρτητοι που βρίσκονται κοντά στη Συμπαράταξη (π.χ. Γιώργος Καρράς, Κατερίνα Μάρκου), τότε η Κ.Ο. της ΔΗ.ΣΥ. θα ξεπεράσει σε μέγεθος την Χρυσή Αυγή των 18 εδρών και θα αναδειχθεί η τρίτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη. Το Ποτάμι απομένει με επτά έδρες στη Βουλή.

Νέο άνοιγμα Μάρκου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Αντίθετη με την πολιτική κίνηση της δημιουργίας πολιτικού φορέα απο την Άννα Διαμαντοπούλου και δείχνοντας καθαρά την προτίμηση της προς το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε η ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από το Ποτάμι) Κατερίνα Μάρκου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, η κ. Κατερίνα Μάρκου είπε ότι «θα ηταν καλύτερο ολοι μαζί στο ιδιο τραπέζι να καθίσουμε και να συζητήσουμε για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και εγώ προσωπικά προτιμώ ένα κάλεσμα του 6% απο το κάλεσμα του 0%».

epistrefei-o-grigorakos-sto-pasok-aneksartitopoieitai-o-ilxan-apo-to-potami
Πρωτόπαπας: Δεν έχει νόημα η κίνηση Διαμαντοπούλου-Ραγκούση-Φλωρίδη

Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Χρήστος Πρωτόπαπας εξήγησε γιατί γίνεται το προσκλητήριο της αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στα στελέχη που τα προηγούμενα χρόνια είχαν φύγει απο την παράταξη και για τους όρους με τους οποίους επέστρεψε ο κ. Παπανδρέου.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH98, πως μέσα στο 2017 θα γίνει συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ενδεχομένως να γίνει και εκλογή αρχηγού. Επίσης σημείωσε πως και στην περίπτωση του κ. Παπανδρέου όσοι επιστρέφουν θα ενταχθούν και στα όργανα της Συμπαράταξης. Εστειλε παράλληλα μήνυμα στην Άννα Διαμαντοπούλου που την ερχόμενη Κυριακή αναγγέλλουν τη δικη τους με αλλα στελεχη κίνηση να μην το κάνουν.

Δεν έχει νόημα, δεν έχει τύχη ειπε χαρακτηριστικά. Σε οτι αφορά τις εξελίξεις με την διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση ειπε οτι «βρισκόμαστε ως χωρα σε πολυ δυσκολη κατάσταση υπάρχουν αδιέξοδα ειπε και για αυτό χρειάζεται ειπε μια κυβέρνηση που θα μετέχουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ , ΝΔ και Ποτάμι. Ολοι μαζί σε μια ενιαία εθνική γραμμή. Κανείς μόνος του πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Φοβάμαι ομως οπως ειπε πως με τα μυαλά που εχουν ορισμένοι δεν θα προχωρήσει κάτι τέτοιο».