Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ανατριχιαστική η κατάθεση της 19χρονης που φέρεται να έπνιξε το μωρό της στην Πετρούπολη



Απολογίες που σε ορισμένα σημεία αντικρούουν η μία την άλλη, έδωσαν μητέρα και κόρη που κατηγορούνται για την υπόθεση βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε κάδο στην Πετρούπολη.

Οι δύο γυναίκες έχουν ομολογήσει και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Ακολουθεί απόσπασμα από την απολογία της:

Περίπου στις 11.30 ώρα και της 24-2-2018, ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού, ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμα μαζί με τη μητέρα της.

Ολοκλήρωσε τον τοκετό μέσα στο μπάνιο της οικίας, με τη βοήθεια της μητέρας της, η οποία πληροφορήθηκε το γεγονός, σύμφωνα με τους ισχυρούς της κατηγορούμενης, μόλις εκείνη τη στιγμή.

Ομολόγησε ότι τύλιξε η ίδια το λαιμό τους παιδιού με κορδόνι και έφραξε το στόμα του με κομμάτια χαρτιού, τα οποία της έδωσε η μητέρα της.

Ωστόσο, ισχυρίσθηκε ότι η μητέρα της δεν έβλεπε τις πράξεις της, διότι βρισκόταν έξω από τη μισάνοικτη πόρτα του μπάνιου. Ακολούθως, ανέφερε ότι η ίδια ενημέρωσε τη μητέρα της για το θάνατο του νεογνού, ενώ ακόμα η ίδια βρισκόταν μέσα στο μπάνιο και η μητέρα της έξω από την πόρτα.

Εν συνεχεία ισχυρίσθηκε ότι με τη βοήθεια της μητέρας της τοποθέτησε το νεογνό μέσα στη σακούλα στην οποία βρέθηκε και η μητέρα της ήταν αυτή που το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων. Σε απόσπασμα υλικού που κατασχέθηκε από κάμερες ασφαλείας, αναγνώρισε τη μητέρα της, η οποία κρατούσε στο χέρι της δύο σακούλες και κατευθυνόταν προς τον κάδο απορριμμάτων, όπου βρέθηκε το νεογνό.

Το χρονικό διάστημα που της επιδείχθηκε είναι, από την 15:00:11’’ έως 15:01:04’’ ώρα, της 24-02-2018 όπως αυτή αναγράφεται στην εικόνα του βίντεο. Η μητέρα της κατηγορούμενης, η οποία εξεταζόμενη ισχυρίσθηκε ότι δεν γνώριζε ότι το παιδί της ήταν έγκυος.

Αντελήφθη ότι γέννησε, αμέσως μετά από ώρα, ενώ ήδη βρισκόταν μέσα στο σπίτι, έξω από το μπάνιο, όταν το νεογνό ήταν ήδη νεκρό, ισχυρισμός που βρίσκεται σε αντίθεση με αυτόν της κόρης της.

Ομολόγησε ωστόσο, ότι ήταν εκείνη που παρέλαβε από την κόρη της το νεογνό ήδη νεκρό, αμέσως μετά τον τοκετό και το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων, όπου βρέθηκε.

Σε απόσπασμα υλικού που κατασχέθηκε από κάμερες ασφαλείας, αναγνώρισε τον εαυτό της, τη στιγμή που κρατώντας τη σκακούλα με το πτώμα του νεογνού και ακόμη μία σακούλα κατευθυνόταν προς τον κάδο απορριμμάτων.