Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ανακοίνωση Αρτεμίου για τις αποκαλύψεις



Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με αφορμή τις συνεχείς προσπάθειες των λειτουργών των ΜΜΕ να σχολιάσουμε τα δημοσιεύματα που αφορούν τη δικηγορική εταιρεία Αρτεμίου, Πιερή & Συνεργάτες ΔΕΠΕ ή/και τα στελέχη της θα θέλαμε να επαναλάβουμε τα πιο κάτω.

1. Οι συμφωνίες εμπιστευτικότητας, το δικηγορικό απόρρητο και ο γενικός κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων μας απαγορεύουν να σχολιάσουμε οποιοδήποτε δημοσίευμα ή/και άρθρο ή/και ανάρτηση ή/και δημόσια τοποθέτηση.

2. Η απαγόρευση αυτή περιλαμβάνει, δυστυχώς, και το σχολιασμό δημοσιευμάτων ή/και άρθρων ή/και αναρτήσεων ή/και τοποθετήσεων που σκοπό έχουν να πλήξουν την υπόσταση, το κύρος, την καλή φήμη της δικηγορικής εταιρείας, των στελεχών και των πελάτων της ή έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.

3. Για τα δημοσιεύματα, άρθρα, αναρτήσεις και δημόσιες τοποθετήσεις που περιέχουν τους πλέον σοβαρούς ισχυρισμούς έχουν ήδη κινηθεί δικαστικές διαδικασίες ενώπιον των Δικαστηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία και διασπορά ψευδών, παραπλανητικών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, για λίβελο, για συκοφαντική δυσφήμιση και για ζημιογόνες ψευδολογίες καθώς αυτές είναι δόλιες, κακόβουλες και ψευδείς.

4. Η δικηγορική εταιρεία, τα στελέχη και οι πελάτες της επιφυλάσσουν πλήρως τα δικαιώματά τους για καταχώριση νέων αγωγών, μηνύσεων και καταγγελιών ενώπιον των αρμόδιων αρχών της Ελληνικής ή/και της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με το περιεχόμενο των υπόλοιπων δημοσιευμάτων, την παραβίαση των δικαιωμάτων τους και την παραβίαση των προσωπικών και άλλων τους δεδομένων.

5. Η δικηγορική εταιρεία παρέχει νομικές συμβουλές σε νομικά και φυσικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο και το εξωτερικό σεβόμενη τους νόμους, τη δεοντολογία και την ηθική.

6. Ούτε η δικηγορική εταιρεία, ούτε οποιαδήποτε εταιρεία συνδεδεμένη με αυτήν έχει οποιαδήποτε σύνδεση με νομικό ή/και με φυσικό πρόσωπο που είναι σε οποιαδήποτε "μαύρη λίστα" (black list) ή/και είναι πολιτικώς εκτεθειμένο πρόσωπο (politically exposed person) της Ελλάδας ή/και είναι σε λίστα κυρώσεων (sanction list).