Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αλεξανδρούπολη: Αμερικανική πρεσβεία και υπουργείο Εξωτερικών αναζητούν απαντήσεις για το θάνατο Αμερικανού από πτώση..



Ο τραγικός θάνατος του 40χρονου Αμερικανού από πτώση στην περιοχή της παραλίας Αλεξανδρούπολης κοντά στο Φάρο χθες το βράδυ, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες έντονη κινητοποίηση.

Όπως έγραψε το Evros-news.gr, ο άτυχος άνδρας ανήκε στο πολιτικό προσωπικό του αμερικανικού πλοίου ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης YUMA, που βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει ρόλο υποστήριξης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που μετέχουν στην μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ η οποία διεξάγεται στη Ρουμανία. Έπεσε από μεγάλο ύψος και ενώ βρισκόταν σε γνωστό καφέ μπαρ της παραλιακής οδού, κάτω από συνθήκες που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί.

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι γλίστρησε κατεβαίνοντας τις σκάλες για την παραλία, αλλά φαίνεται πως έπεσε κατ ευθείαν από ψηλά και χωρίς να έχει επιχειρήσει καν να κατέβει τις σκάλες. Ο θάνατος του ήταν σχεδόν ακαριαίος και τόσο οι προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έφτασαν εκεί με δυο ασθενοφόρα, όσο και των γιατρών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου διακομίσθηκε, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Την υπόθεση και τις ανακρίσεις έχει αναλάβει το Λιμενικό, μια και το τραγικό συμβάν έγινε στην χερσαία ζώνη που ανήκει στην αρμοδιότητα του. Πληροφορίες μας όμως αναφέρουν, ότι ήδη έχουν ενημερωθεί από χθες το βράδυ το Αμερικανικό Προξενείο στην Θεσσαλονίκη, η Αμερικανική Πρεσβεία της Αθήνας, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το Αρχηγείο του Λιμενικού, ο επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ελλάδα και ο Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα η αντίδραση των Αμερικανών ήταν άμεση, αφού ήδη ήρθαν στην Αλεξανδρούπολη ειδικοί σε τέτοια θέματα, προκειμένου να παρακολουθούν από κοντά τις έρευνες που γίνονται, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο 40χρονος Αμερικανός. Πρόκειται για άτομα που έχουν σχέση με στρατιωτικά θέματα, αφού ο άτυχος άνδρας μπορεί να ήταν πολιτικό προσωπικό, αλλά εργαζόταν σε ένα πλοίο το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη στήριξη των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Ευρώπη.

Σήμερα αναμένεται να γίνει και η νεκροψία-νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Παύλο Παυλίδη στο ΠΓΝΑ, ώστε να διευκρινιστούν κάποια πράγματα και φυσικά τα ευρήματα και το πόρισμα του θα συμπεριληφθεί στις έρευνες που ήδη ξεκίνησαν. Γιατί λόγω της περιοχής και του χώρου όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα, μπορεί να είναι εμπλεκόμενοι λόγω ιδιαιτερότητας των αρμοδιοτήτων, αρκετοί φορείς.