Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021 -
Μέτριο

8 °C

Σήμερα, 8. Δεκεμβρίου 2021

Άκρως προκλητικοί! Ο ηγέτης του CHP στη Θράκη για προεκλογική ομιλία!Σε μια άκρως προκλητική ενέργεια προχωρά η Άγκυρα με την αποστολή  του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας στην Θράκη ο οποίος πρόκειται να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση σε Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους.

Πρόκειται για τον Μουχαρέμ Ιντζέ επικεφαλής υποψήφιο του κόμματος της αντιπολίτευσης CHP (πρόεδρος του κόμματος εξακολουθεί να είναι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου) για τις τουρκικές προεδρικές εκλογές ο οποίος θα φτάσει στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, ακολούθως θα μιλήσει σε μουσουλμάνους στο κτίριο της λεγόμενης «Τουρκικής» Νεολαίας στην πόλη και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ξάνθη.

Να σημειωθεί πως είναι πρώτη φορά που η Τουρκία επιχειρεί να «ανακατέψει» την Θράκη στο εσωτερικό της προεκλογικό σκηνικό εγείροντας έτσι ερωτήματα για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Τούρκος πολιτικός έχει προγραμματίσει προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία στην Κομοτηνή, λίγες εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των τουρκικών προεδρικών εκλογών.

Όπως έγινε γνωστό, ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί τι τουρκικό προξενείο στη μία το μεσημέρι και ακολούθως θα μιλήσει σε μουσουλμάνους της περιοχής, στο κτίριο που στεγάζεται η «Τουρκική» Νεολαία Κομοτηνής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την παρουσία του στην Κομοτηνή θα μεταβεί και στην Ξάνθη, ενώ μετά τη Θράκη θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κρτζάλικ, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες.

Είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής τουρκικού κόμματος, υποψήφιος πρόεδρος ή πρωθυπουργός πραγματοποιεί προεκλογική καμπάνια στη Θράκη και αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό καθώς έτσι δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο.

Να σημειώσουμε ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και ως εκ τούτου δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις τουρκικές εκλογές.

Όμως αυτό λίγο ενδιαφέρει την Τουρκία η οποία επιχειρεί για ακόμη μια φορά να εκτουρκίσει την μειονότητα αφού την θεωρεί κομμάτι του εκλογικού της σώματος!

Σε ότι αφορά τη αιτιολόγηση της επίσκεψης στο εσωτερικό ακούγονται οι γνωστές αστείες δικαιολογίες από «αναλυτές» ότι πρόκειται τάχα για κίνηση "εσωτερικής κατανάλωσης" στην Τουρκία, κυρίως ως απάντηση στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Ρ.Τ.Ερντογάν στο Σεράγεβο, στη Βοσνία.

Άρα, σύμφωνα με τους... "αναλυτές" δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μπορούμε να συνεχίσουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Να σημειωθεί ότι οι αστειότητες περί «εσωτερικής κατανάλωσης» ακούγονται κάθε φορά όταν η Τουρκία προχωρά σε προκλητικές ενέργειες αιφνιδιάζοντας την ελληνική πλευρά, η οποία σπεύδει να τις αποδώσει σε προπαγάνδα για το εσωτερικό της Τουρκίας.

Μόνο έτσι δεν είναι όμως τα πράγματα.

Η αντίδραση της κυβέρνησης, ή μάλλον η μη αντίδραση, είναι ένα σοβαρό ζητούμενο καθώς επιτρέπει στον ηγέτη του CHP να προσχωρήσει σε προεκλογική-προπαγανδιστική συγκέντρωση στην Ελλάδα την ώρα που όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, με την Γερμανία πρώτη να έχει απαγορεύσει κάθε δραστηριότητα στο έδαφός της και να σημειωθεί ότι η χώρα αυτή έχει τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα όπως η Ελλάδα.