Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ακόμα δύο συλλήψεις για την ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ στα Βίλια



Ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν ακόμα δύο άτομα για τη ληστεία που έγινε στις 27 Νοεμβρίου σε Ταχυδρομικό Κατάστημα στα Βίλλια Αττικής.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής ενώ από αστυνομικό του τοπικού Αστυνομικού Σταθμού είχε συλληφθεί ένας από τους δράστες, ο οποίος είχε τραυματιστεί σε ένοπλη συμπλοκή με τον αστυνομικό και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, από την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού της υπόθεσης και την μελέτη των πειστηρίων, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή 37χρονου αλλοδαπού και 23χρονης ημεδαπής στην υπόθεση.

Πιστοποιήθηκε επίσης η συμμετοχή των δραστών στη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης, στις 19 Νοεμβρίου, στη Νέα Ιωνία. Οι συλληφθέντες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού, είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 2.000€, κοσμήματα και μία κυνηγετική καραμπίνα.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν της σύλληψής τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 6 φυσίγγια, έξι κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 4.345,7€, προερχόμενο από τη ληστεία σε βάρος του υποκαταστήματος ΕΑ.ΤΑ. στην περιοχή των Βιλίων, καθώς και ο ρουχισμός των δραστών που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία αυτή, 415 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, ένα στιλέτο κι ένα κυνηγετικό δίκαννο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.