Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ακαδημία στελεχών «φτιάχνει» ο Μητσοτάκης



Σε μια καινοτόμο δράση, με σκοπό να επιμορφώσει το στελεχιακό δυναμικό της και να καταστεί αποτελεσματικότερη η προώθηση της στρατηγικής και του αντιπολιτευτικού μηνύματος του κόμματος, προχωρά η Νέα Δημοκρατία εγκαινιάζοντας από την επόμενη εβδομάδα, ύστερα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών.

Ετσι φιλοδοξεί να καλύψει την αυξανόμενη απαίτηση για καταρτισμένο πολιτικό προσωπικό, με υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κεντρικά ζητήματα της πολιτικής ατζέντας, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες επικοινωνιακές απαιτήσεις.

Μέσα από την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών η Ν.Δ. επιδιώκει να διαμορφώσει πολιτικά στελέχη τα οποία θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν πειστικά και αποτελεσματικά τον πολιτικό και προγραμματικό λόγο του κόμματος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και σε επιμέρους περιβάλλοντα, όπως σε επιστημονικές οργανώσεις, σε επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά και να διαμορφώσει πολιτικό δυναμικό, το οποίο θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη διεύρυνση της απήχησης του ιδεολογικού στίγματος και του προγραμματικού λόγου της «γαλάζιας» παράταξης. Σ

κοπός της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παράσχει υψηλού επιπέδου επιμόρφωση και να διαμορφώσει στελέχη υψηλής εξειδίκευσης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων σε ζητήματα που σχετίζονται με το σύγχρονο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές μεθόδους επικοινωνίας, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν, και να συμβάλλει στην ομοιογένεια του πολιτικού λόγου των στελεχών που εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος σε οποιοδήποτε επίπεδο. 

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα λειτουργήσει υπό την εποπτεία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρη Αυγενάκη, με κύριους υπεύθυνους τον γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Γιάννη Οικονόμου, και τους συνεργάτες του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισηγητές-καθηγητές της Πολιτικής Ακαδημίας θα είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της στρατηγικής και της επικοινωνίας.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «S», ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, 12-13 και 19-20 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν κύκλοι στην πρωτεύουσα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης και σε άλλες πρωτεύουσες περιφερειών. Οι ενότητες θα αφορούν αρχικά τους εξής άξονες: 1. Οικονομία, 2. Εθνικά Θέματα, 3. Ιδεολογική Φυσιογνωμία. 4. Ηγεσία. Θα ακολουθήσουν και πιο εξειδικευμένα αντικείμενα.