Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αιθιοπία: Σε έξι μήνες θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι DNA



Δεν αποκλείεται να χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι DNA στα λείψανα των 157 επιβαινόντων της Ethiopian Airlines, που βρίσκονταν στο μοιραίο Boeing 737 Max 8 όταν συνετρίβη στην Αιθιοπία, λίγα λεπτά μετά την απογείωση από την Αντίς Αμπέμπα. Αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο (16.03.2019) η ίδια η εταιρία.

Μέχρι όμως να μπορέσουν να πάρουν πίσω ό,τι απέμεινε από τους αγαπημένους τους, οι συγγενείς των θυμάτων θα πάρουν… ένα κιλό χώμα, για να μπορούν να κάνουν μια υποτυπώδη ταφή. «Η εταιρεία μάς είπε ότι θα μας δώσουν ένα κιλό χώμα για να θάψουμε σε μια κηδεία που θα οργανώσει εκείνη», δήλωσε ένας συγγενής θύματος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ήδη, στους συγγενείς των νεκρών της τραγωδίας στην Αιθιοπία δόθηκαν έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία, τα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων της αεροπορικής συντριβής θα εκδοθούν μέσα σε δύο εβδομάδες. Σε αυτό το διάστημα, θα δοθούν και κάποια χρήματα στις οικογένειες για να καλύψουν τα άμεσα έξοδά τους.

Η επιστροφή των λειψάνων των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα, θα χρειαστεί έως και έξι μήνες για να ολοκληρωθεί, αναφέρουν τα έγγραφα που δόθηκαν στους συγγενείς.

Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν απαντήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία. Τα «μαύρα» κουτιά του μοιραίου Boeing έχουν ήδη μεταφερθεί στο Παρίσι. Έως τότε, οι συγγενείς βυθίζονται στο πένθος.

Αύριο Κυριακή (17.03.2019) η εταιρία Ethiopian Airlines έχουν προγραμματίσει λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Αντίς Αμπέμπα, όπου έχουν ταφεί πολλοί Αιθίοπες ηγέτες.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι είναι ακόμη νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής του αεροπλάνου, όμως οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας σε όλο τον κόσμο έχουν καθηλώσει τα Boeing 737 MAX.

Τα πρώτα στοιχεία της πτήσης δείχνουν κάποιες ομοιότητες με τη συντριβή τον Οκτώβριο ενός άλλου Boeing 737 της Lion Air, με 189 επιβαίνοντες. Και τα δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν λίγη ώρα μετά την απογείωσή τους και αφού οι πιλότοι τους ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα.