Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αίσιο τέλος για τοναγνοούμενο κολυμβητή στο Μαύρο Λιθάρι



Εντοπίστηκε ο 26χρονος κολυμβητής, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν λίγο πριν τις επτά το απόγευμα της Κυριακής στο Μαύρο Λιθάρι.

Ο νεαρός άνδρας βρέθηκε, καλά στην υγεία του βρέθηκε, στη θαλάσσια περιοχή της βόρειας νησίδας της Αρσίδας που βρίσκεται στον Σαρωνικό.

Τη νύχτα ο νεαρός εντοπίστηκε κατάκοπος, αλλα σώος από ψαράδες στην περιοχή της Σαρωνίδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 26χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση ενός εκ των τριών (03) φίλων του, είχαν μεταβεί από κοινού με σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαύρου Λιθαριού και νησίδας Αρσινόης, για κολύμβηση.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ιδιωτικό σκάφος. Παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο του Π.Ν., ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Βραδινές ώρες χθες, ο 26χρονος κολυμβητής εντοπίστηκε και περισυνελέγη σώος από το διερχόμενο ερασιτεχνικό σκάφος ''ΚΑΘΥ'' Τ.Λ. 557-Α΄ στη θαλάσσια περιοχή της Σαρωνίδας.