Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αγρότης στην Αρκαδία καλλιεργεί νόμιμη... κάνναβη



Ο κ. Γεωργακόπουλος πρωτοτυπώντας, θα μπορούσαμε να πούμε, για τα Αρκαδικά δεδομένα, καλλιεργεί κάνναβη στο αγρόκτημά του σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με την ΚΥΑ του υπουργείου η οποία επιτρέπει την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, συγκεκριμένα της Cannabis Sativa L, η οποία είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και συγκεκριμένα μέχρι 0,2%.

Όπως αναφέρει το arcadiaportal.gr η Κανναβιδιόλη (CBD), η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ναρκωτικών ουσιών (ΝΟΜΟΣ 3459/2006 – ΦΕΚ Α'/103/25.5.2006) και δεν περιέχει την παράνομη ουσία Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε ποσοστό άνω του νόμιμου 0,2% (Νόμος 4139/2013 (ΦΕΚ 74/τ. Α'/20-03-2013), είναι νόμιμη.

Αν και είναι ο πρώτος στην Αρκαδία ο οποίος θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει «τολμήσει» να καλλιεργήσει κλωστική κάνναβη, και άλλοι δείχνουν την πρόθεση να επιδοθούν στην καλλιέργεια του εν λόγω φυτού, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ρούχων, δομικών υλικών, πλαστικών, φαγητών, ακόμα και καυσίμων.

Ο κ. Γεωργακόπουλος είναι μέλος ενός συλλόγου ασθενών με σπάνιες νευρολογικές παθήσεις και με καρκίνο, ο οποίος δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα, προσφάτως είχε επισκεφτεί το Ευρωκοινοβούλιο και είχε μιλήσει για την κάνναβη και για τις ευεργετικές της ιδιότητες σε παθήσεις οι οποίες ταλαιπωρούν πάρα πολλούς ανθρώπους.

Η κάνναβη δεν είναι «κακό» φυτό, ανέφερε, αλλά είναι ένα φυτό το οποίο δίνει λύση στα προβλήματα υγείας που ταλαιπωρούν τον ίδιο και τόσους πολλούς ακόμα ανθρώπους.

Την κάνναβη, όπως είπε, την χρησιμοποιεί ως φάρμακο το οποίο έχει επιστημονικά αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από τους τρομερούς πόνους διάφορων ασθενειών, αλλά και ωφελεί ασθενείς με σπάνιες παθήσεις οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται με τα φάρμακα τα οποία τους χορηγούνται.