Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

νομιμοποιηση



Νομιμοποίηση των αμβλώσεων πρότεινε επιτροπή της κυβέρνησης στη Γερμανία

Τη νομιμοποίηση της άμβλωσης στη Γερμανία κατά τις πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης πρότεινε σήμερα επιτροπή που διόρισε η κυβέρνηση.

Η άμβλωση είναι παράνομη στη Γερμανία με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν κινδυνεύει η ζωή της εγκύου ή αν η εγκυμοσύνη είναι προϊόν βίαιου εγκλήματος.



Κωστής Χατζηδάκης: Στη φαντασία της αντιπολίτευσης είναι η νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό

Αβάσιμες τοποθετήσεις «αναφορικά με τη δήθεν νομιμοποίηση αυθαιρέτων στον αιγιαλό», τις οποίες απέδωσε σε κακοπιστία, δογματισμό και στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την σημερινή ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο «Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχέ



Και η Νέα Υόρκη λέει "ναι" στη νομιμοποίηση της Ινδικής Κάνναβης

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης δήλωσε σήμερα ότι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες νομοθετικές προτεραιότητές του το επόμενο έτος.

«Ας νομιμοποιήσουμε τη μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς σκοπούς για τους ενήλικες, μια και καλή», είπε ο Άντριου Κουόμο, ο οποίος επανεξελέγη στο αξίωμα αυτό τον περασμένο Νοέμβριο.



Καναδάς: «Ανάρπαστη» η κάνναβη μετά τη νομιμοποίηση της χρήσης της - Ξεπούλησαν τα καταστήματα

Λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς στον Καναδά τα καταστήματα στο Κεμπέκ ανακοίνωσαν ότι θα παραμένουν κλειστά τρεις ημέρες την εβδομάδα καθώς δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στη μεγάλη κίνηση.



Στην Καλιφόρνια νομιμοποιούν την αγορά και πώληση κάνναβης

Η νόμιμη αγορά και πώληση μαριχουάνας στην Καλιφόρνια μπαίνει σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2018 και μπορεί η ημερομηνία αυτή να αποτελεί ορόσημο, όμως το τι θα συμβεί τότε, αλλά κυρίως τις εβδομάδες και τους μήνες που θα ακολουθήσουν είναι ακόμη αβέβαιο.



Αυθαίρετα: Οι πολεοδομικές παραβάσεις που νομιμοποιούνται με μόλις 250 ευρώ

Τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν ολόκληρα αυθαίρετα αλλά και πλήθος πολεοδομικών παραβάσεων αντί μόλις 250 ευρώ δίνει στους πολίτες το νέο σχέδιο νόμου για την αυθαίρετη δόμηση.