Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Άγρια καταδίωξη στην Εγνατία: Συνελήφθη 35χρονος διακινητής αλλοδαπών



Στην σύλληψη ενός 35χρονου Βούλγαρου προχώρησαν, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή έτερων αστυνομικών σταθμών που συντόνιζε το Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατελήφθη να μεταφέρει παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έξι άτομα Παλαιστινιακής καταγωγής. 

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στην Εγνατία Οδό (ύψος διοδίων Ανάληψης), ο 35χρονος οδηγός, δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα αστυνομικού ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία ο 35χρονος αφού εξήλθε από την Εγνατία Οδό (κόμβο Λαγκαδά) ακινητοποίησε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε.

 Όπως αναφέρει το Thestival.gr, σε έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε να επιβαίνουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, έξι αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων ήταν και ένας ανήλικος, οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει στη χώρα μας σε προγενέστερο χρόνο από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό σε έτερο συνεργό.

Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή του, ο 35χρονος αντιστάθηκε σθεναρά προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι το οποίο και κατασχέθηκε. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.